-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Azért az a könnyű hk még fullos aktív védelem is "picit" törékeny és mindent légi úton vinni utána...
Hiába van horror mennyiségű Burke osztályú egysége az US NAVY-nek, ha elkezded szétosztani a CSG és ESG flottilák között, hirtelen elfogynak, főleg, hogy egyéb teendőik is lennének (ABM elhárítás, ami miatt dedikált "zónavédelemre" vannak beosztva az ABM feladatú egységek). Egyszerűen kevés a kísérőhajó a NAVY-nél, mert azt a feladatot, amit régen a Perry-osztályú FFG-k el tudtak látni, hirtelen légüres térbe kerültek, és a Burke-ok kapták meg. Az LCS-ek pedig nem képesek átvenni a Perry-k eredeti feladatait...
Gyönyörűséges összefoglalása annak, hogy mekkora balfasz a US Navy. ÉS ez előre megjósolható volt, nem kell hozzá nagy tudomány...
Ez nem hagyományos értelemben vett CAS. Ez nagy lőtávolságú precíziós csapásmérés, Berger is így hivatkozik rá. Nem (csak) a saját csapati tűztámogatását akarja megoldani, hanem azt is, hogy a még távol lévő ellenséges erőcsoportokra kellő mértékű csapást tudjon mérni. Ez is egyfajta 'Aerial Denial', vagyis egy "halálzóna" annak, aki megközelíteni szándékozik az USMC erőit. A tüzérségi szóból mondjuk így utólag arra gondolok inkább, hogy valami földről indított SDB (GLSDB) lenne szerintem az elképzelés, csak annak is pici a lőtávja az igényekhez képest (150km vs. 650km).
Ahhoz meg - már elnézést - ehhez mi fasznak kell 650 km HMZ? Mi a tököm ad felderítést ehhez?
Basszus melyik ország akkor egyáltalán, hogy ekkora HMZ-nek van értelme...?
Még a 150 km HMZ is eszementen nagy ilyen dologhoz. Mozgó cél ellen? Az 50-75 km-es buborék is eszméletlen nagy lenne, és ez is kívül tart lényegében mindent az extrém nagy és drága MLRS tüzérséget leszámítva, ami önmagában értéktelen, hiszen csak tűztámogató.
Én továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy ezeknek teljesen elmentek otthonról...