-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Szerintem ciki a helyzet, mert az US ARMY a légideszant egységeivel képes lehet adott esetben arra a feladatra, ami papíron az USMC dolga. A másik oldalról az USMC kezét kötik az alapvető célok, mely szerint az US NAVY kvázi "szárazföldi" karját kell játszaniuk. A jelenlegi helyzettel is vannak gondok, Berger ezen szeretne változtatni, a CPG-ben elégszer ki van hangsúlyozva, hogy változást akar a 'Force Design' terén. Valahol nekem úgy tűnik, mintha Shinseki tábornok USMC megfelelője akar lenni. :)
A US Army lehet, hogy le tudna szórni a semmi közepén ejéseket, de hogy azok aztán hogyan maradnának hosszútávon harcképesek logisztika nélkül és mit kezdenének egy páncélos hadosztállyal, arra azért kíváncsi lennék. Meg, a helikoptereit a US Army-nak nem lehet deszantolni...
Egyfelől az US NAVY megteheti, hogy a hordozókat nem viszi mondjuk 300 km-nél közelebb a partokhoz. Az LHA/LHD ezt nem tudja megtenni jelenleg, mert nagyjából 30-40-50km-re meg kell közelítenie a partot ahhoz, hogy a kétéltű járművek elérhessék azt.
Én olyan 100-150-et mondanék, de ezt sokminden befolyásolja.
És igen, ebben az esetben minimum két AB és hátrébb egy Tico is kéne mögé ASM és ASuW miatt. Ergo US Navy nélkül komoly helyre nem megy az LHD.
Másfelől ha belegondolsz, az USMC az utóbbi időben afféle fedélzeti tűzerőnek is gondolja az új szerepét, lásd HIMARS és LAV-25 használata a fedélzetre rögzítve, de aktívan elkezdték gyakorolni azt, hogy crew-served Javelin és TOW rakétákkal "erősítenék" az LHA/LHD/LPD hajók önvédelmi képességeit a kis méretű támadó csónakok ellen.
Ezek ellen ezek még szódával elmennek, de ezeket CIWS módon toronyba kéne tenni a hajóra. Szerintem. Vagy akkor legyen több kis csónakja a well deckben a LHD-nek, amire tényleg csak egy IR/EO torony meg és egy 4-8 ATGM-es indító. Ezek lennének a nagyon kis kísérőhajók amiket csak partközelben tesz ki. Az LHD és más hajótól radarképet megkaphatják az IR torony a célleküzdéshez és VID-hez kell.
Pont ez a problémája valahol. Az US NAVY-nek nincs ilyen ladikja...
Itt félreértettél. A szovjeteknek anno volt P-15 képes kis ladikja, Osza és a jenkik minimál mennyiségű Pegasusja volt ilyen.
Ezek ellen a fickó összes ötlete szart sem ér. Egy kis hajó, rajta 2-8 db ASM olyan horizont alatti fenyegetés, ami ellen a BM/CM hülyéskedés szart sem ér. Ez ellen kell már min. fregatt vagy romboló. És lelőni a platformokat igen nehéz...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.09.09. 15:17:52