-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Szerintem Berger körülnézett, és azt látta, hogy a tengerészgyalogosok egyszerűen nem bízhatnak vakon az US NAVY és az USAF képességeiben. Tök jó, ha teszem azt odaküldik a tengerészgyalogosokat Tajvanhoz, hogy akkor most oldjátok meg a sziget védelmét, de az US NAVY csúnyán veszélyes helyzetben van a nagy hatótávolságú hajó elleni robotrepülőgépek és rakéták miatt. Mint írtam, én sem világmegváltó újdonságot várok (EM ágyúk vagy hasonló), hanem meglévő vagy legalábbis könnyen átszabható eszközöket célfeladatra kondicionálva.
Speciális eset? Igen az. Nagyon. De a mögöttes logikát én látom. Ha az US NAVY a Zumwalt-osztályt az eredetileg beígért EM ágyúval szerelte volna, vagy annyi hajó elleni Tomahawk és/vagy NSM lenne kéznél, hogy adott esetben a kínai partraszálló erőket illetve flottát is távol tudja tartani, akkor feltehetően nem írkálna ilyeneket. Igen, azzal is tisztában vagyok, hogy ez egy szélsőséges helyzeti szituáció, ám érdemes megjegyezni, hogy Berger egy lépéssel el mert szakadni a hagyományos gondolkodásmódtól, és nem a korábbi harcokat akarja újra megvívni, hanem azt igyekszik körbehatárolni, hogy az USMC-nek milyen kihívásokkal kell megküzdenie az előre látható jövőben...