10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • kiskorúbézoltán #91595
    Ha úgy nézzük, hogy kb a negyedére csökkentik a szórást az óriási eredmény, ha nem nagyon akarunk kekeckedni, akkor elfogadhatjuk, hogy ez igaz minden lőtávra. Feltételezem itt nem csak maga a gránát, hanem a tlejes lőszer jelentősen megnövelt precizitással készül.

Persze, különböző hossz lehet, csak egy idő után a fix huzaghossz miatt, vagy hosszan vagy röviden, vagy laposan vagy magasan nem fog működni megfelelően. Ha megnézed a saját linkeden az első gránátokat ott talán már ki is csúsztak a keretből, bár az is lehet, hogy csak így akartak nyerni még egy kis kezdősebességet. (Gránát oldalán levélszerű képződmények.)

Kérdés, hogy a gázgenerátoros szórása mihez képest javult? Régi, hagyományoshoz képest, az új precízebben gyártott modern? Teljesen lehetséges. Az előző generációs gázgenerátoroshoz képest? Pipa. A gázgenerátoros pontosabb kitétel akkor állja meg a helyét, ha azonos sztenderdek alapján készült nem gázgenerátoros szórásánál kisebb.
    Én itt továbbra sem hiszek az utóbbiban. De tévedtem már nagyobbat is.

Ahh, így azért pár dolog értelmet nyer. A kitartóbb 10 lövés/perc és a több lövedék egyszerre dolog témában erősen kacsitgatnék afelé, hogy mindez a folyékony hajtóanyagos dologból származik. :D
    Aztán nyilván ugyanezt lőporossal nem nagyon sikerült.
    A folyékony nem pontosabb amúgy (leszámítva a töltethő mérését gondolom), csak sokkal szabályozhatóbb. Lőportöltetből egy-egy gránáthoz, van max mondjuk 10, ebből lehet választani. Folyékonynál meg csak az szab határt, hogy milyen pontosan tudja mérni. Ez hasraütve minimum gramm pontosságú, ami megintcsak kissé hasraütve olyan mintha 5000 féle töltetem lenne.