-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
kiskorúbézoltán #91535 Nézegettem kicsit ezt az új ami önjáróbarackot.
Majd' 60-as űrmérethosszú cső az gyakorlatilag a régi pct. ágyúkat idézi. Kapott ugye egy új bölcsőt, ha jól értem, ami biztosan sarkallatos pontja volt az új fegyvernek. Áttértek ugye ékzárra, ami picit nehezebb a régi csavarnál, de olyan közel lehet a csőcsaphoz, a baszottnagy cső, meg a végén a nagy csőszájfék meg olyan messze, hogy a régi megoldással talán kiegyensúlyozni se tudták volna. Az ékzár önmagában nem gyorsítaná jelentősen a töltést, de mintha elégő hüvelypalástú lőportöltetet használnának (ezt csak a rajzok alapján gondolom, nem néztem utána) ami viszont jelentősen megdobhatja a dolgot. Ha jól értem a dolgot, akkor nem töltőgépet kapott hanem csak adogatja a lőszert, feltételezem a töltő bakára marad a töltet és a gyujtóállítás.
Az alvázzal meg úgy látszik elégedettek voltak, vagy legalábbis annyira nem rossz, hogy újra cseréljék.
A 70km meg egyenesen fantasztikusan hangzik, kérdés, hogy preciziós cuccokat is tud-e majd ilyen távolságra lőni. Hagyományossal én nem tudnám indokolni az értelmét.
Kínai tanknál szerintem nem annyira gáz, a fele régi cucc. Kilövéshez ugyanúgy tankálgyú vagy rakéta kell, nem hinném, hogy akár a legkorszerűbb 25-30mm-es gá-k átvernék szemből. A tűzvezető rendszerük meg hiába ócska, a legöregebb 100-as malac is HA betalál átvisz indent ami nem harckocsi szemből.
Persze ott a régi iraki ellenpélda, ahol mindegy mennyi gagyi volt, de talán kína más lenne.