10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • ambasa
    #91149
    Én Snowf-fal értek egyet. Van egy bombasztikus cím, ami még az is lehet, hogy nem is a szerzőtől, hanem a szerkesztőtől származik. A cikk semmi más, mint más sajtótermékekből való szemezgetés, önálló gondolat nem sok van benne. Most persze lehet azon rágódni, hogy ez-e a legdrágább (legalább is ami a piacon kapható) de nem sok értelme van, mert az ár nagyon sok mindentől függ. Persze van a 90 millió dolláros ár, csak azt is tegyük már hozzá az USAF-nak, amelynek meg van már az infrastruktúrája. Hogy jó vagy rossz-e a gép az meg nézőpont, és kérdése, lásd az index fórumon napok óta zajló - számomra nagyon szórakoztató - hitvitát.

    Molni, igazából nem igazán értem, hogy mit akarsz cáfolni ezen a cikket, mivel szerintem mindössze két saját állítás van benne:
    1. legdrágább vadászgép (tudjuk hogy nem az, de azt is hogy, mint minden mai haditechnikai eszköz ez is túlárazott) és azt is, hogy az ár nagyon sok mindentől függ. Pl. ha ezt is lízingbe venné az MH, akkor valószínűleg drágább lenne, mint a Gripen.
    2. legrosszabb (kérdés mire akarják használni, és hogyan)

    Fogsz írni 30+ oldalt, amelyben levezeted, hogy ez a két állítás miért hamis? Rendben, elolvassa 100 ember, aki amúgy is tudja, hogy ez nem így van. Mit változtattál meg?

    Szerintem az ezzel a cikkel való szélmalomharc helyett a feles energiádat értelmesebb, hiánypótló cikk megírására is fordíthatnád. Pl. szerintem, nagyon sokan (talán én sem) fogják fel, hogy a hálózati hadviselés az alacsony észlehetőséggel és az új nagy hatótávolságú fegyverekkel párosulva, milyen mértékben változtatja meg a hadviselést, és még mindig ott tartanak, hogy az F-35 (állítólag) nem alkalmas a közeli légiharcra, miközben nem látják, hogy erre nincs szüksége, mert az amerikaiak a kérdést máshogy közelítik meg. Sajnos sokan nem értik, hogy egy kérdésre többféle válasz is adható, a többféle megközelítés is létezik , ami nem jelenti azt, hogy az általam nem ismert feltétlenül rossz.

    Ez nem azt jelenti, hogy csak az amerikaiak (nyugat) által előnyben részesített az út az egyedüli helyes, de azt sem, hogyha ez eltér az általunk megszokottól, akkor az biztos hülyeség. Persze ez vica-veza igaz, lásd a minapi orosz szuper-torpedóval való vitánkat.

    Szerintem egy ilyen jellegű cikkre sokkal nagyobb szükség lenne, mint egy uborkaszezonban született írással való szálmalomharc.

    TG

    Ui. csak most olvastam el a cikket, mert alapból nem érdekelnek az ilyen bombasztikus cikkel megjelenő Indexes cikkek, Így én a mostani változatot ismerem, ha változott, nem tudom mi volt benne korábban.


    Utoljára szerkesztette: ambasa, 2019.06.07. 14:32:00