10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
 • F1End
  #90867
  Csak vasárnap délután voltam kint, szóval a dinamikus bemutatók nagy részéről lemaradtam, amit viszont sikerült ebből is látnom és kifejezetten érdekes volt az két felújított Mi-24 rácsapásai/áthúzásai voltak. Meg a néhány BTR-el és a hozzájuk kapcsolt lövészrajokkal szimuláltak egy rajtaütést és annak az elhárítását, az sem volt rossz.

  A legfőbb sztárok persze a nehéz szárazföldi eszközök voltak.

  1. Ha kiálltad a sort (az A7 -hez kb 30-40 percet vártam, a többi harckocsihoz már nem volt türelmem) felmászhattál a Leo 2A4 -re, A7 -re meg persze a T-72 -re is.
  Az egyik KMW -s hapsi azt mondta nekem, hogy szombaton be is lehetett mászni a Leopárdokba, de kár keletkezett az egyikben, mert valaki véletlenül aktiválta/leeresztette a tűzoltó rendszert, vagy valami ilyesmi, szóval vasárnap csak a fejedet dughattad be a búvónyíláson, beljebb nem engedtek.
  Pár érdekesség, amit még a KMW -stől megtudtam:
  - Az itt kiállított Leo 2A7 egy átépített Dán 2A5, pontosabban az első átépített példány, a program prototípusa (a Dánok az összes Leo 2A5 -üket A7 -é fogják korszerűsíteni)
  - A Leo2A7 alapból nem rendelkezik aktív védelmi rendszerrel, bár fejlesztés alatt van: az izraeli Trophy -t fogják használni hozzá, mert a Németországban fejlesztett rendszer nem működött olyan jól

  2. A PzH 2000 -re ugyan nem lehetett felmászni, de a hátsó ajtók nyitva voltak és be lehetett kukucskálni, jól szemügyre véve a belső elrendezést és az utómata töltöberendezést, amelynek működését az ott lévő KMW -s is szívesen elmagyarázta, ha kérdezték. (Ezen a részen mondjuk ki volt rakva egy nagy fényképezni tilos tábla is)

  3. Érdekes módon két MRAP jellegű 4x4 -es, elég korszerűnek tűnő török gyártmányú jármű is ki volt állítva a nehéztechnika soron (Az egyik Ejder Yalçın, a másikra nem emlékszem)

  4. Ezek mellett pedig szinte az összes hadrendben lévő technikai eszköz ki volt állítva: D20 -as löveg, T-72, BTR-80/A teherautók, terepjárók, víztisztító-, tábori konyha és egészségügyi felszerelések, tűzszerészeti és búváreszközök stb, Mistral indító földre telepített és terepjáró platóján is, több helyen is meg lehetett tapogatni az új Bren 2, Scorpion Evo 3 és P-09 fegyvereket, meg volt egy rakás régi technika (BMP, Gvozgyika, Kub, ZSzU-57-2 stb.) külön kiállítva, amiket csak a kötél túloldaláról lehetett megnézni, de megtapogatni nem. (mondjuk nem tudom, hogy ezek mind csak erre az eseményre lettek-e odaszállítva, vagy alapvetően van valami múzeum a Budaörsi Reptérnél).
  Utoljára szerkesztette: F1End, 2019.05.19. 22:49:14