10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    #89953
    Mondjuk arra kíváncsi lennék, hogy így milyen közelről lehet felderíteni.


    Hát azért 8-10km-ről (CIWS lőtávolság) már feltehetően biztosan.

    Ettől még képes a célt megkülönböztetni a háttértől és például csak olyanokat nem fog tudni, hogy a típusokat felismerve prioritizáljon vagy a becsapódás optimális helyen történjen meg?
    Vagy saját adatbázis építése nélkül teljesen használhatatlan?


    Ha nincs feltöltve az adatbázisa, akkor képtelen egy halászhajót, egy konténerszállítót vagy egy repülőgép-hordozót megkülönböztetni egymástól, vagy mondjuk egy infracsapdától. Az adatbázis pont azért fontos, hogy képes legyen a hajókat megkülönböztetni egymástól. A prioritizálás és a becsapódás optimális helye már a második-harmadik lépcsőfok. Feltehetően bevethető üres adatbázissal is, csak éppen az első útjába eső felszíni egységet célpontnak fogja tekinteni.

    Egyébként ezt továbbgondolva nem feltétlen lehet hülyeség háborús helyzetben álcázni a hajót, pl. olyan plusz felépítményekkel, akár konténerekkel, amelyek megváltoztatják a hajó kontúrját. Kérdéses persze a hatékonysága. Meg egyben azt a kérdést is felveti, hogy vajon mi történne, ha egy NSM-et indítasz egy katonai feladatra használt civil hajóra, mint például egy konténerszállító hajók - lásd Atlantic Conveyor a Falklandi-háborúban...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2019.02.14. 06:23:05