10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • savaz
    #89524
    Tud valaki egy tengereszgyalogos Harrier statisztikat is? Az elvileg ugyan az az idoszak, ugyan az a feladatkor. Valahol azt hallottam, hogy talalat eseten a Harrier mindig leesett.

    Az A-10 elvileg az A-7-et valtotta. Ahhoz kepest miben volt jobb? Szvsz egy javitott A-7 volt nagobb fegyverterhelessel, nagyobb orjaratozasi idovel a celkorzetben, nagyobb serulesallosaggal.

    A masik amit erdemes itt figyelembe venni, az az amcsi tamogato harc modja. A szovjet doktrina az az Il-2-es alkalmazasan alapult. Berepulunk egy erosen pancelozott geppel a kozepebe, ledobjuk amink van, aztan a tulelok huznak haza. A Mi-24 is ennek a koncepcionak a folytatasa. Az USA-ban a kozeli tamogatas a tuzerrepulok harcmodorabol fejlodott tovabb. Bujkalunk a fak kozt heha kibukkanunk, odaporkolunk, aztan vissza a susnyasba. A harci helikopterekis lebegve bujkalnak, neha kiemelkednek es lonek, majd vissza. Az A-10-est is erre terveztek a jo lassan repulo manoverezo kepessegevel, nagy fegyverterhelesevel es uzemanyagkeszletevel. A dombos erdos Nemet terepen igen is hatekony es folyamatos tamogatast tudott volna nyujtani, Meg Osza es Kub jelenlet eseten is. Ilyen harcmodornal a legvedelem nem tud eleg gyorsan reagalni.