10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    #89428
    A kornet kivitte a Merkava 4 et is ha nem volt rajta aktiv vedelem.


    Legyünk tényszerűek, a 2006-os esetben abban a bizonyos támadásban résztvevő 24db Merkava Mk.4 harckocsira több mint 100 rakétát indítottak, 11-et ért valódi találat, ezek közül hat volt olyan, ami megsemmisült vagy súlyosan megrongálódott.

    100%-os védelem nincs. Adott körülmények között gyengébb képességűbb, elavultabb harckocsiknál feltehetően mindet kilőtték volna...
    A háborúban nem lehet 0%-os veszteségre készülni...

    Egyebkent pedig egy tanknak 6 oldala van. A szemből csak egy ezek kozul.


    Én maradnék a harckocsi megnevezésnél, és a harckocsik több, mint fél évszázada csak szemből képesek a saját fő fegyvereiknek ellenállni általában, annak is csak megfelelő távolságból...

    Es ha az ukranoknak lesz javelinje akkor leaz az oroszoknak iraniaknak is.Az pedig siman szetlovi. Azoval lehetet volna masra kolteni.


    Nem tudjuk pontosan milyen felszereltségűek lesznek a Leo2A7+ harckocsijaink, de amennyire tudom, alapkiépítésben van már rakétaindítás-észlelés, és automata ködgránát-vetőkkel, vagyis konkrétan (ha ezek a rendszerek aktiválva vannak), egy Javelin vagy Kornet rakéta ellen már passzív védelem létezik egyből. Hogy ha esetleg lesz rajta APS is, akkor aktív védelem is adott.

    A Javelin sem varázspálca, amit megsuhintasz, és a célpont jólnevelten erre meghal...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2018.12.20. 10:24:58