10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    #88836
    jaj

    Mutass olyan radar indikátort, amin a célpont RCS-e szerepel. Én ilyet még nem láttam...

    A régi analóg radarok esetén egy gyakorlott kezelő talán látta a difit egy B-52 és MiG-21 között, de a korszerű SAM rendszerek és radarok digitális céljelet adnak, ahol mellettük max. a célparaméterek (sebesség, magasság, irány, hovatartozás) vannak. (A Vega különleges működése miatt ott is volt egyfajta primitív ilyen képesség, de kb. MiG-21 és B-52 megkülönböztetése, ha ment és csak profiknak. Lásd SAMsim manual.)

    A korszerű rendszerek mindenféle bejövő adatból esetleg adhatnak becslést a cél méretére, de erre mutasson már légyszíves valaki forrást...

    A Patriot is a hovatartozásra ad "becslést" - amit a kezelő felülbírálhat, a rendszer téved és ad ID-t - és a bejövő ARM-ot sebességből felismeri, de egy egymás mellett repülő B-52-őt és F-16-ost az sem tud megkülönböztetni tudtommal. Ha ezt a rendszer nem tudja elvégezni az azonosítás, akkor az operátor lát két digitális céljelet és ennyi.

    Nem értem, hogy ekkora téveszméket miért írnak le egyesek huszadjára is...

    NCTR módszerrel meg lehetne különböztetni esetleg őket, de erősen kétlem, hogy bármely szír SAM-nek lenne ilyen képessége bár annyiban könnyebb a helyzet, hoy az IL-20M az turboprop, tehát a frekvencia jele elvileg erősen el kell, hogy különüljön egy jettől. Csak, ha nem látni rá rendesen a célra megfelelő irányból, akkor semmit nem ér az NCTR. Ehhez képest jópofa sztori az NCTR bizonytalanságáról, hogy a DC-8 (?) és MiG-23-at rendszeresen összekeverte, mert hasonló volt a spektrumuk.

    Ha erre képes lenne bármelyik SAM, akkor nem durrantotta le volna a airlinert az ukrán légvédelem, az Airbust az jenki AEGIS-szel, a KAL007-et azonosította volna a földi radar, stb.

    Gondolkozzunk már az ég szerelmére és ne hollywoodi módon.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.09.18. 13:51:09