-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Csak most tudtam a videót rendesen megnézni, szvsz átlag zsaru. Számomra mondjuk mindig meglepő, hogy egyedül vannak ilyenkor rendőrök, és nem párban, mert a vezetés és a lövöldözés az nagyon nem szokott jó párosítás lenni az életben - az ilyesmit az akciófilmekben kellene maradnia.
Amit Aksurv belinkelt, alapvetően nagyon jó kis emelzés, de hát ugye teljesen más utólag, fotelből elemezni valamit, és más ott helyben átélni. A felhozott kritikák (veszélyes vezetés, veszélyes fegyverhasználat, rossz fegyvertartás, félszeg tárazás, stb.) teljesen jogosak, és ilyenkor mindig a mérleg két serpenyőjén lévő dolgokat lehet összevetni. A rendőr megélte és túlélte mindezt, a jelek szerint jelentős plusz kárt vétlenekben nem okozott. A gyanúsítottakat pedig megállították.
A másik oldalról nekem gyakorlatlanságoknak tűnnek az elkövetett fegyverhasználati hibák. Kétkezes fegyverfogásnál az, hogy a gyenge kéz hüvelykujja a szán mögé kerül alapvető és gyakori hiba, de lőtéren sacc per kábé mindenkinek fel szokott tűnni, és hamar megtanulja az ember akár így, akár úgy, hogy ilyet ne csináljon. A tárazás a másik példa, ha eleget gyakorolsz, vak sötétben, kifacsart pózban is menni fog.
Hiába a nagybetűs USA, ott sincs kolbászból a kerítés. Amennyire én tudom, a sima rendőröknél ott sincsen kötelező taktikai kiképzés, nincsen szituációs lövészet, nincs folyamatos vezetési tréning, az ilyesmik mind-mind fakultatív, és általában önköltséges dolgok. Szóval azt se várt el a hétköznapi T.J. Hookertől, hogy olyan lazán és profin kezel le egy ilyen történetet, mint a filmekben James Bond, és nem fog olyan precíz és profi fegyverhasználatot felmutatni, mint egy különlegesen kiképzett katona...