10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Cat #879
    hő, miket találok, 300 mrdből 30 a lényegi kiadás

    A kormányfő hozzátette, a most folyó felülvizsgálatnak kell meghatározni a honvédség átalakulásának stratégiai irányait. A miniszterelnök többek között elfogadhatatlannak minősítette, hogy a szaktárca 310 milliárdos költségvetésének felét olyan feladatokra költik, amelyekre a többi NATO-ország - okkal - alig áldoz. Medgyessy kijelentette, a haderőreform csak úgy valósítható meg, ha azt minden érintett sajátjának tekinti.

    A bér viszi el a honvédelmi költségvetés legnagyobb részét

    A honvédelmi kiadások hatvan százaléka sajnálatos módon bérre és szociális juttatásokra megy el, harminc százalék jut a fenntartásra, s csupán tíz a fejlesztésre és a gyakorlatozásra. Ezeken az arányokon mindenképpen változtatni kell - hívta fel a figyelmet a miniszter. Ismertette, hogy a laktanya-felújítási program folytatása érdekében hitelt vesz fel a tárca, a katonák lakásproblémáinak rendezése érdekében pedig nincs kizárva a vállalkozói tőke bevonása sem.


    Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a kabinet ülése utáni tájékoztatón elmondta: döntöttek a szaktárca hosszú távú finanszírozásáról is. Eszerint a honvédelmi költségvetés jövőre a GDP 1,71 százaléka, 2005-ben 1,76 százaléka, 2006-tól pedig tíz éven át 1,81 százaléka lesz. Juhász Ferenc szerint az a cél, hogy a honvédség jól felszerelt, modern és finanszírozható legyen. Ennek érdekében megszabadulnak azoktól a többnyire működésképtelen technikai eszközöktől, amelyekre már nincsen szükségük. A működésképtelen eszközöket a miniszter saját hatáskörben vonhatja ki a hadrendből, a még forgalomképes járműveket pedig az ÁPV Rt. értékesíti majd.

    2006-ban a Magyar Honvédség és a szaktárca együttes létszáma 35 ezer lesz. A tervek szerint 2013-ban a Magyar Honvédség létszáma 26 500 lesz, a szaktárcánál, valamint háttérintézményeinél 3 500-an fognak dolgozni.