-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Marcus9311 #87874 Néztem teszteket - nekem saját tapasztalatszerzésre még nem volt lehetőségem -, többet is, sokat, ahol a legpopulárisabb lőszereket próbálgatták, az elképzelhető összes felületen és anyagban. Volt egy igazán komplex is, ahol vizes ballonokon, furnérlemezeken, fán, zsaluköveken, kocsiajtón, és végül egy döntött, vastag acéllemezen is kipróbálta a srác az 5,56x45-ös, az 5,45x39-es, a 7,62x35-ös, és a 7,62x39-es lőszereket. Érdekes, de egyetlen egy lőszer volt, ami minden tesztelt anyagon átment, minden esetben, ez pedig a 7,62x39-es. Meglepődtem, mert azt gondoltam, mindegyiknek lesz gyenge oldala, és egyik sem fogja az _összes_ próbát kiállni. Egy volt, a 7,62x35-ös Blackout, ami egészen odáig ugyanúgy átment mindenen, mint a 7,62x39-es, de az utolsó tesztnél, az acéllemeznél az is elbukott. A pasasnak is furcsa volt, ezért megismételte, és kétszeri, többlövéses teszt után is bebizonyosodott, hogy nem megy át, míg a 7,62x39-es igen. Ezen is. Ennyit számít az a minimális plusz lőpor.
De tesztelték egy rakás más módon, mások is, disznótetemen, élő fatörzsön, sőt, egy kötözött sonkán is. Amíg az 5,56-os nagy kimeneti roncsolást csinált rajta, a 7,62x39-es ténylegesen lerobbantotta az asztalról, és szétnyitotta. A 7,62x39-es nagyon jó tulajdonsági alapján a .300 BLK-ról is hasonlókat lehet feltételezni.
És végül az angol Wiki is megírja, hogy az ami különlegesek is kezdik megkedvelni a .300 BLK-t, mert nagyobb a megállító ereje.