-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Oddball29 #87651 Csak a jólneveltségem folytán. A szír vegyifegyver-kapacitást egy "bejelentett" támadással, úgy, hogy napokat adsz a felkészülésre, egy CM-szalvóval NEM fogod felszámolni. Előkerült már ennek a "homokbucka-átrendező" stratégiának a problematikája a "limitált pofonok" UTÁN korábban is, mások is jelezték. Ergo a támadás a hirdetett stratégiai célját, vagyis a szír vegyipotenciál jelentős meggyengítését a nagyhangú nyilatkozatok ellenére is biztos, hogy NEM érte el. Ha volt neki stratégiai célja egyáltalán.
Ez szerintem pofonnak kevés volt, annak hatása van. Ha a CM-eket más nem követi, ez így lófasz. Ez nem urándúsítás. A évtizedek óta gyártott készletet már biztos szétterítették, ha ugyan korábban nem tették meg. Bőven maradt ott annyi cucc, amivel kétszer elgázosíthatnák az összes ellenzéket, meg ez igazán nem igényel komoly ipari hátteret...
Még egyszer. Gyengített ez valamit Aszadon? Aligha. Elképzelhető mára olyan szövetségi katonai akció Szíria ellen, ami Aszadot fenyegeti is, és nem ütközik az oroszok ellenállásába, nem váltja ki megtorlást, fizikailag nem feltétlen ugyanazon a színtéren? NEM. Csökkenti a mostani akció a vegyitámadások esélyét a közeljövőben? Még azt se tudjuk, valójában ki volt. El lehet most adni egy katonai eszközökkel kikényszerített szír rezsimváltást az USA-ban vagy az Egyesült Királyságban, de még Franciaországban is? A túrót lehet, még egy büntető légi hadjáratot se biztos. Fél év, és félidős választások.
Hogy mi történt a háttérben, mi mozgatta a döntéseket, tudja a franc. De végeredményben mindegy. Legkésőbb a két nappal ezelőtti Trump-nyilatkozatok elvették az egésznek a politikai élét. Valahol szomorú, hogy egy szuperhatalomnak mára ennyire futja, de én azért megis könnyebbültem, hogy Tillerson távozása után is maradt ott az elnök környezetében valaki, akinek van józan esze.
Végül. Én alapvetően azt gondolom, hogy csak katonai-haditechnikai szempontból érdemben megítélni egy ilyen eseményt félrevezető, de végül is ez a topik célja. Még ha olykor tolmácsot is kell hozzá kérni.
Utoljára szerkesztette: Oddball29, 2018.04.15. 00:58:54