94980
-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
#87527 Ungarikusz vélemény ugyanarról...
-
JanáJ #87526 Bren elvileg mind a két kaliberben lesz, ettől azért félek, bár a 7.62-esel is fényéveket ugrunk. -
JanáJ #87525 Nem ezért cikizzük a buszokat. Nekem az a bajom a buszokkal, hogy bármelyik busz gyártó két perc alatt összedob egy ilyet. Ellenben mi nem gyártunk buszokat. Meg a buszokkal nem lehet harcolni. Szóval tök jó, hogy lesz irányító központ, csak nincs kit irányítani. Egyetlen értelmét akkor látom, ha a V4-ek vesznek ilyet tőlünk. -
#87524 nekem mindig ez ugrik be amikor valami fejlesztésről olvasok :)
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#87523 no +1
-
#87522 amcsi civil vélemény a CZ 805 BREN-ről...
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2018.03.29. 20:21:22 -
#87521 Kicsit úgy érzem magam, mint annó amikor Für Lala bejelentette a MiG-29-esek rendszeresítését...
... örülök, és reménykedem hogy ne szúrjuk el.
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2018.03.29. 20:18:20 -
#87520 A pontos megegyezés / szerződés ismerete nélkül erre nincs jó válasz.
Nyílván olcsóbb lenne csak megvenni a fegyvereket, de így lesz 200 munkahely, lesz adóbevétel, lesz befektetés. Gazdasági szempontból jobb is lehet ez a megoldás.
A kérdésre persze csak a részletek ismeretében lehetne rendes választ adni... -
#87519 Ok. És nem lesz ez sokkal drágább, mint simán megvenni...? -
#87518 amikor elöször meghallottam ezt a cikket, hogy fegyvert gyárt magyarország, eléggé elszomorodtam, mert azt gondoltam, hogy valami megint hazai sufnituning lesz, de igy a videot elnézve talán egy értelmes fejlesztés lesz és nem csak a különlegesek hanem mindenkit ilyennel szerelnek fel és a régi 50 éves cuccokat elfelejtjuk már végre a hozzájuk való felszerelésekkel együtt, mint a X-be válon átdobott tártáska, meg a gyöngyvászon pisztolytáska -
#87517 A csapatszállító buszok is többcélú eszközök nem csak egy sima busz.
Én kifejezetten örülök, mert szeretem a többféle használatra alkalmas eszközöket. -
aksurv2 #87516 Talan emlekeztek par hete vitatkoztunk a 2A kapcsan egy amerikai foldon vivott gerilla haboru sikeressegerol.
Itt amerikaiak koztuk aktiv katonak NG tagok vitatkoznak rola.
A katonak szajabol gyakorlatilag az osszes altalam leirt erv az IRA tol az NG raktaraig elhangzik.
Kifejezetten szkeptikusak a high tech irant viszont nagy tisztelettel beszelnek a gerillakrol. Erdekes kerdeseket is felvettnek pl. az am. atomfegyverek sorsa ill vilag reakcioi.
Erdemes bele olvasni.
Egy nagyon jellemzo velemeny.
"I’ve seen what Iraqis could do with a fraction of the materials available at any hardware store in America… I think I can do better."
link -
#87515 Na végre (persze tudjuk hogy kampány van)...
CZ BREN 2
CZ P-09
CZ SCORPION EVO 3
-
savaz #87514 A Luvo nevu cseh gyartorol tud valaki valamit?
Elvileg a CZ-bol valltak ki foleg AR-15 klonokat nyomnak. Volt mar a kezeben valakinek ilyen cucc? -
fade2black #87513 Kifutottam szerk időből:
Elvileg Lengyelek tényleg alárrták a Lengyel Patriot beszerzést. 4.75b$ lett a vége. US korábban rábólintott Trump nem hinném keresztül huzza szóval elvileg átment.
[URL=https://www.defensenews.com/land/2018/03/28/poland-officially-signs-deal-to-buy-patriot-from-us/][/URL]
Azt nem tudom mi van pontosan a csomagban érdemes lenne a Románt a Lengyellel összevetni. -
fade2black #87512 Ez spec megent egy olyan hír ami technikai oldalról sztem mindenképp örömteli.
Másik oldalról persze lehet(vszeg) megent szétlopják FIDESZ/NER huszárok az egészet de a vita nem ezen megy, hanem, hogy az AMD jobb. jáj -
fonak #87511 C/D Barak tehát elvileg Block 30 ha igaz. -
#87510 Nem a fegyverzet az első kérdés, hanem elős körben azok változata egyáltalán. Milyen Block széria? Mivel a horvátoknak air policy-ra kell kb. az 40 éves F-16A is megfelelne. -
fonak #87509 Horvátok végül vesznek leharcolt izraeli Falconokat. Kérdés, milyen fegyverzet van a csomagban, mert azt nem részletezik. Derby vagy csak Python, PGM is vagy csak bombák... -
aksurv2 #87508 Egyebkent a CZ gazdasagi erejerol annyit velunk parhuzamosan epit gyarat Egyiptomban es Pakisztanban is.
Az amerikaiak is oda vannak ertuk a p10c komoly glockkiller.
Olyan sutest raktak bele, hogy costum fegyverek leulnek tole.
Teljesen ketkezes kegyetlen jo cucc.
Egyetlen szol ellene vadi uj fejlesztes erdemes varni par evet hogy ha van hibaja masnal jojjon ki. Lasd p320.
P07 p09 kiforott jo fegyverek en kifejezetten szerettem oket.
Az altalam emlitett problema is inkabb kikepzesi mint fegyverproblema.
Ilyen szintu fegyverdemokat csinalnak csehek. Egyebkent nyilvan hozzajarul stabil hatalmas belso piac. Ami maroklofegyverek tekinteteben az Eu. legerossebbje.
A legfrissebb statisztikak szerint 292 ezer onvedelmi engedely van kiadva a 804 ezer fegyvertartonak egy Mo. meretu orszagban.demo 1
demo2
-
JanáJ #87507 De ez megint egy másik dolog. Értelem szerüen az eddigi sz@r rendszer nem fog varázsütésre megváltozni. Nem értem a FB-os kommenteket sem. Végre lehet egy modern fegyverünk, végre nem az imádott, de ezer éves fa AK-val kell mászkálni. Én rendőrként örülnék egy modern fegyvernek még tok nélkül is. Tokot tudok venni, fegyvert nem.
Utoljára szerkesztette: JanáJ, 2018.03.29. 12:34:21 -
#87506 A fegyver egy dolog, a másik a hozzá való kiegészítők. A rendőrségnél is volt panasz arra, hogy kaptak új pisztolyt, csak megfelelő tokot nem biztosítottak hozzá... -
JanáJ #87505 Na így értem. Viszont szerintem ez a seregnél szinte lényegtelen. a mostani P9RC-nél (?) minden jobb. A honvédségi használatnál én ezt nem érzem annyira fontosnak. Ellenben végre egy modern karabélyunk lehet, remélem végre 5.56-os lesz. (Nem azért mert jobb, hanem mert NATO). Remélem végre rendes málhát is kapnak a bokorugrók. Remélem valami harcjármű fejlesztés is lesz.
Jó eséllyel a rendőrök is CZ-ket fognak kapni. Ellenben az soká lesz. -
aksurv2 #87504 Az hogy egy tenyleg fegyver hasznalat utan nem fogja feszteleniteni a fegyvert Hanem tuzkeszen SA modban rakja el.
Mint soha nem gyakoroltatjak vele fesztelenitest, innentol hiu abrand, hogy pont elesbe fog eszebe jutni.
Ha egy glockja van azt meg siman el lehet rakni, mert ugy is teljesen biztonsagos. Nem veletlenul rendszeresitettek azt az izraeliek.
Ott is cso alol indul, de fegyverhasznalat utan nem kell az utcan varazsolnia a pisztollyal eleg eltennie es utana mar lathatja el serulteket, v. bilincselhet.
Sajat tapasztalatbol irok. Nagysagrenddel tobbet lottem, mint egy atlag rendor valaha fog, de fesztelenitos fegyverrel lovok erre kulon oda kell figyelnem.Es az csak gyakorlas es nem egy eles szituacio.
-
JanáJ #87503 Nem értem a problémád. Az a bajod, hogy fesztelenítő van rajta biztosító helyett? -
#87502 A videó alapján meg nem mondom neked, hogy emelkedik vagy sem. A MANPAD veszély miatt nem süllyed, ha nem tette. -
aksurv2 #87501 A fesztelenitos fegyver csovon hordasra valo.
A szabvany rendorsegi kepzesben cso alatt van fegyver berakja a feladathoz eloirt szamu loszert es uresre lovi majd urit. Gyakorlatilag soha nem feszteleniti a fegyvert.
Ha komoly lovo lo az csore tolti fesztelenit tokba. Ha barmiert megall loveszet fesztelenit, tehat bagyakorolja izommemoria szinten a fesztelenitest. Na most fegyverhasznalatnal amikor folyik fulebol az adrenalin jo esellyel tokba fog rakni egy SA allapotban levo biztositas nelkuli fegyvert remego kezzel. Baromira megnovelve ezzel a vetlen loves veszelyet. Ha strikeres fegyvert tesz igy el azzal nincs gond amikor uriteni fog ugyis argus szemmel fogjak nezmi. -
#87500 -
JanáJ #87499 Szerinted nincs szükségünk karabélyra, meg marok-lőfegyverre?
F-16: Miért nem dobja a magasságot? Azt gondolnám, hogy kitér és süllyed és nincs fáklya. -
JanáJ #87498 Ez pont ugyan az a sajtó közlemény. Konkrétan nem mondja ki, hogy magyar katona kezébe bármi is kerül.
De kell szakértelem, különben az okosok kitalálják, hogy fejlesszünk mi magunknak...
Mi a baj a P09-el, nem értem amit írsz. -
#87497 Igen, tényleg fáklyát kapcsoltam. Közepes magasságon máshogy nem megy a manőverezés... -
#87496 De minek...???? -
aksurv2 #87495 Kikepzesi szempontbol is problemas fesztelenitos fegyver cso alatt hordva. -
aksurv2 #87494 Ez mar eleg konkret.
Nagy szakertelem nem kellett a dologhoz, mert ha egy ovodast hozzaloknek egy olyan fegyver allvanyhoz amin az elmult tiz evben fejlesztett fegyver van barmelyiket veszi fel jobb lesz mint ami most van. A p09 pont nem a szakertelemre utal. Joval nehezebb egy DA fegyverre kikepezni embereket. Ez azt jelenti marad az eletveszelyes cso ala toltottseg.
-
JanáJ #87493 Pápai Joci ma egy CZ-P09-et posztolt. Remélem ők is benne voltak a "szakemberekből álló munkacsoport"-nak. -
aksurv2 #87492 A cseheknel csak CZ rug labdaba.
Cz pedig ket karabely es ket pisztoly rug labdaba tehat tul sok gondolkodni valo nincs rajta. Az scorpio evo es p09 nar kozlonyben megjelent rendszeresitett fegyver a KR nel. Karabelyban pedig a Bren ami szoba johet.
Az meg regen hangoztstott dolog, hogy magyar gyartasu fegyvert akarnak.
Tehat nem nehez osszerakni.
Mar csak a cseh fegyvertorvenyt kene atvenni.
Utoljára szerkesztette: aksurv2, 2018.03.28. 15:09:00 -
#87491 Nem sok derült ki a cikkből.
Az ezen licensz alapján készülő fegyvereket már katonák, és rendőrök is tesztelték.
CZ Scorpion Evo3 (9x19mm) az biztos csapatpróbán van a készenléti rendőségnél. -
#87490 Csak csendben jegyezném meg, hogy mindössze annyit mondtak / írtak, hogy fegyvergyártás lesz. A részletekről nem esett szó. Arról sem, hogy a Honvédség milyen fegyvereket vásárol... -
aksurv2 #87489 Mindenesetre, ha Bren2 ill. cz p10c lenne rendszeresitve, az valoban fenysebessegre valo ugras lenne, mert ez a ket fegyver jelenleg a vilag legjobb kezifegyverei koze tartozik.
Pisztolyban valoszinubb a p09 ami bar meg egy Sa/Da fegyver, de abban egy az egyik legjobb.
Mind a ket pisztollyal lottem mar nagyon jo fegyverek. -
StarFist #87488 Szvsz CZ 805, ami egyébként egy értelmes döntés, ezeket gyártják 5.56x45 és 7.62x51 űrméretben is. Ha tényleg szakértők választották akkor remélem az űrméret 43M vagy 7.62x51 lesz, bár valószínűbb a 43M. Ha ezek után még bejelentik, hogy a BTR-80-at a lengyel Rozsomák váltja, a D-20-asokat pedig a Krab, akkor fellélegezhetünk mert talán van még remény a Honvédség számára.
Már csak a kormányzat kommunikációján kellene csiszolni.