-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Én is tisztában vagyok vele, hogy lehetséges a modulcsere, ahogy a mögöttes logikát is teljesen megértem.
De most lépjünk egy lépést hátra, és nézzük meg a realitásokat:
-Tud valaki valamit arról, hogy a Boxer felhasználók több modullal bírnak, mint alvázzal? A német, holland és litván esetben én ilyenről nem tudok.
-Mivel nincs több modul, mint alváz, így max. úgy működhet a harctéri csere-javítás, ha éppen van egy ép alváz - sérült modul és sérült alváz - ép modul páros.
-Az eddigi fejlesztések (Boxer A1 és A2) mind "fixek", IED védelmet és ballisztikai védelmet javítanak, külső kamerákat szerelnek fel, stb. Ezek miatt kialakult az a helyzet, hogy vannak eltérő alvázak.
-Fejlesztési potenciál: szép, de eddig senki sem élt vele.
Félreértés ne essék, én is alapvetően jó dolognak tartom a küldetésspecifikus modulrendszert. Csak eddig túl sok jó példát nem láttam rá.
Ismét "majdnem" jó példa a Dán StanFlex rendszer, csak ott is az a helyzet, hogy pénzhiány miatt a három Knud Rasmussen-osztályú járőrhajón üresen van két StanFlex modulhely, a három Iver Huitfeldt osztályú fregatton pedig kivont korvettek és járőrhajók 76mm-es lövege lett felhasználva, mivel a felemelt (superfire) elülső StanFlex modulhelyre szánt CIWS rendszerre nem volt pénz...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2018.04.03. 17:49:08