10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • JYeti
    Én eleve a Boxert tartottam esélyesebbnek. A PUMA vs. Lynx versenyt viszont nem tudom ki nyerné. Ha költséghatékonyság, nyilván a Lynx. De itt is a drágább megoldás nyert...

Alapvetően a Boxer győzelme felé mutattak a jelek, de azért nem volt fekete fehér a dolog. Simán lehetett volna, hogy az ausztrálok azt mondják, hogy ok, a Boxer tényleg high-end, mindent is tud stb., csak kétszer annyiba kerül, mint az AMV. Az AMV nem olyan szép, jó stb., de arra, hogy elvigye a nyuszikat meg odapörköljön a 35 milis ágyúval, elég, feleannyi pénzből.

Nekem inkább az volt érdekes, hogy az AMV-t úgy választották ki a tenderen, hogy nem rendelkezett ATGM indítóval, ami elvileg előírás volt. A Boxer-nek volt integrálva ATGM (Spike LR), így kicsit úgy tűnt, mintha a döntéshozók csak azért versenyeztetik az AMV-t, hogy alacsonyabb árat tudjanak kialkudni a Boxerért.

Ami érdekes még, hogy angolok is lehet berendelnek kormányközi megállapodással (tehát nem tendereztetve) 900 körüli Boxert.

Y