10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Csak éppen ők fejlesztettek és terjeszkedtek. Felmérték az igényeket, és létrehozták az Amerikai leányvállalatukat, a CZ-USA-t, olyan fegyvereket tettek le az asztalra, ami a civil piac fogadni tudott, igény volt rá. Megcsinálták a CZ-75 különféle gyermekeit (pl. .45 ACP kaliberben), megcsinálták a sörétespuska-gyártást (amivel korábban nem nagyon foglalkoztak), vadászpuska gyártást pedig ésszerű szinten tartották (nekem is CZ 550-esem van, ár/értékben zseniális fegyver, hidd el, válogattam egy ideig...).

Csináltam műanyagtokos pisztolyt (CZ100 és CZ110), és a többi.

A CZ 805 kifejlesztéséhez állami támogatást is igénybe vettek, de alapvetően jól kufárkodtak az erőforrásokkal.

Ezzel együtt is úgy tudom, hogy nem egyszer inogtak a tönk szélén, de még megvannak.

Itthon mi is volt a FÉG-el? Megpróbálták a nem túl minőségi FÉG P9R-t továbbvinni, amíg lehetett, illetve az AK család tagjait elsózni külföldön. Csak az 1990-es években a piac már tele volt kismillió AK-val, és elárasztotta az új szereplők termelése. A FÉG féle AK-k pedig ekkor már nem voltak minőségben sem versenyképesek. A KGP-9 meg mintapélda arra, hogy mi volt a képessége a gyártásminőség terén...

Fejlesztés nélkül esélytelen volt a FÉG. De a tulajok csak fejőstehénnek használták, ez a tehén pedig belepusztult abba, hogy befektetés nélkül kizsigerelték...