10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Marcus9311
    Igen, voltam Ausztriában élménylövészeten, próbálhattuk az StG 58-ast, a Steyr AUG A1-est, M4-est is be tudtak szerezni és AK-63-ast is volt. Az FN Fal klón ergonómiája katasztrófa volt meg nagy volt a visszarúgása, az 5,56x45-öst tüzelő 2 nyugati gépkarabély rászolgáltak a cseresznyemag köpködő nevekre, a bullpup kényelmetlen volt, de az M4-es eszméletlenül jó, és végül a mi AK-63-asunk is használható volt, annak ellenére, hogy maga a fegyver felett eljárt az idő.

Én, mikor először kellett lőnöm vele, rendesen paráztam, hogy mi van, ha nem tudom kontroll alatt tartani, kitépi magát a kezemből. És semmi. Alig üt nagyobbat egy légpuskánál. Vaklőszerrel még jobban üt, mert ott a csőszűkítő kell a működési mechanikához, de élesnél.... semmi. Én láttam egy - mondjuk vaskos, kötött - műszaki őrmestert, aki úgy engedett ki egy teljes tárat megszakítatlan sorozatban, hogy nem mozdult(!) a fegyver csöve, és majdnem minden találat lőlapon belül volt. Ha nem hallom a hangot, olyan lett volna a látvány, mintha csak célratartana, mintha egy álló képet látnék. Sem ő, sem a fegyver nem mozdult, nem lengett ki, nem is rezgett, nem remegett. Semmi. A minimális villanások és a hang jelezte csak, hogy lő. Mondjuk nem ez az általános, de másoknál sem vész el a kontroll a fegyver felett - ez nagyon kellemesen rúg vissza, nem jelent terhet. Még nekem sem, pedig én nem vagyok az átlagot meghaladó fizikumú.