10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • JanáJ
    Szerintem az egy AKM tár, RPK-hoz nem volt ilyen hosszú. Bin Ladennek a védjegye volt. Ettől függetlenül az orosz/grúz/csecsen/stb képeken évtizedek óta alap extra a 40-es tár. Nem egyszer az RPK 75-ös tárát látni az AKM-ben is.

Nem tudom miből ítéled meg, hogy én mivel lőttem. Mi a "normális hosszú fegyver"? Az AK-63D/F/AMP/AMD elég hosszú? Szerintem itt hiányosak az ismereteid. Az IAR-ba azért kell a vastag cső, mert támogató fegyver, pont. Nem értem a cső vastagsága miét számít a vese nyomásban, a SAPI-ne keresztül, pláne, hogy cirka 100 éve nem a vesén hordják a fegyvert. A cső alatti gránátvető, a nehezebb távcső vagy a géppuska nem nyomja a vesét? Én az apu testemmel évekig rohangáltam egy AS M249-el ami az éles súlyában van, nem nyomta a vesém. Igaz nem volt rajtam mellény, SAPI, meg még 3-4 db százas heveder.

De, van behajtható tusás. Nem keresem meg, nemrég csodálkoztam rá.

A hsz-od alapján nem AS-ozol. Pont hogy az emberek többsége AKSU-val és más viccesen rövid klónnal rohangál, mert az nem akad bele és a lőtávja pont akkora, mint egy M16-nak. A tárak és kiegészítők pille könnyűek, a AS-ok általában nem a Pitbulról jönnek át játszani, mert a KMZ már nem ad kihívást.

Az összekapcsolható G36 tárak biztos jók, azért törik vágják le a tárakról a füleket a bakák. A 60-as Magpul tárat nehéz eltenni, de a füles G36 tárakat királyság?

Miből gondolod, hogy nem tud több lőszert vinni a katona? Kiszámoltad? A rádiót, csere csövet a géppuska és könnyű géppuska lőszerét is cipeli valaki. Van EÜ-is is. Ha rossz napod van, akkor konzervnyitót is vihettek, ha nagyon rossz, akkor akna vetős raj/szakasz is jön veletek.

Az M249 szerintem nem ideális városi harcra. Az oroszok pár évtizede "feltalálták" már a DMR-t és az IAR-t.