10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • fade2black
    A drón-on levő FLIR torony látószöge széleslátüszögű módban néhány fok.

khm nem utánanézve csak videoból.
    Meg persze nem FLIR torony. IR persze van. A linlekt polgári wescamon azonnal 6db szenzor van ebből nem tudom hány IR de tippre nem 1. Ha teljes látomező kell nagyfelbontással akkor meg olyat raknak.
    Eközben a Broncon csücsülő átlát az aluminiumon és nem kell se ballra, se jobbra néznie. Előre lefele meg aztán főleg tökéletesen lát. :DDD

Igen, a CAP idő az, ahol az UCAV mindent lever.
    Azért még van pár írtam én is párat.

Miért? A Broncóéra nem...?
    És meg is érkezünk lassan oda, hogy akkor minek bele pilóta?

Ez is faktor.
    Elég komoly.

Az lag van néha 6-8 sec is tudtommal. Nem tudom miért, mi a műszaki ok, de ekkora.
    Én 10+éves anyagban 3-4secet találtam. Ennél nagyobbat nem tudom mi indokolna. Amúgy ha lag probléma akkor ld lejjebb közelebb kell rakni konténert.

Ez ami nem igaz, csak nem veszed észre. Egy távoli szövegnél először nem látsz semmit, de némi zoom után méterekről is elolvasható egyes karakterméretű szöveg. Szóval az emberi szem igenis képes zoomolni.

zoom = fokusztávolság váltás Fizikálisan az emberi szem fixfokuszos. Nem mellesleg optikailag elképesztő mod el van cseszve. Az emberi agy ellenben egy elképesztő szerkezet ami a vakfoltot, össze vissza torzítást, széli életlenséget úgy javítja, hogy te abból semmit se veszel észre. Ettől még nem látsz középen és széleken gigantikus a homály. Ebből kiindulva lehet, hogy van "digitális zoomonk", de ha van akkor az minimális és közelében nincs annak amit akár csak egy sima polgári kamera tud.
    https://www.youtube.com/watch?v=m7ucG5RXA74