-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Az lag van néha 6-8 sec is tudtommal. Nem tudom miért, mi a műszaki ok, de ekkora.
GEO pályán keringő műholdakkal kommunikálnak a drónok általában. A jel a dróntól meg a GEO pályán keringő műholdnak, és innen két opció van. Régebben az általános az volt, hogy földi átjászó állomás, majd innen szárazföldi / tengeri kábel az irányítóközpontba (adott esetbe a Föld túloldalára). Mindezt újabban igen erős titkosítás mellett, oda-vissza.
A "B" verzió, ami most kezd elterjedni, hogy műholdról műholdra játszák át a jelet, és így jut el egy olyan műholdra, amely rálát egy USA béli átjászó állomásra. A jövőben erre optikai adatkapcsolatot akarnak alkalmazni a műholdak között (nem kell aggódni az interferencia, no és kevésbé a lehallgatás miatt), most jelenleg még rádióhullám elv az elterjedt.
Na most a két opció közül bármelyiket is választod, ott bizony lesz lag. A 6-8 másodperc mondjuk nagyon extrém, de előfordulhat szélsőséges esetben, azért én úgy tudom, reálisan inkább a 3-4 másodperc az átlagos. Az se kevés, de adott esetben még belefér. A GEO műholdakkal megvalósított internet-elérésnél 500-800ms ping szokott a földi átjátszó állomáshoz közeli szerveren megvalósulni, de ha mondjuk amerikából ausztráliába akarsz pingelni, simán megvan az 1500-2000ms... Ez pedig egy sima ping, egy sima internetszolgáltatásnál...
Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.12.31. 17:16:28