10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    57mm gépágyú, hmm nem sámli, mire gondolták ezt ki, átütné a passzív védelmet AFV / IFV vonalon ?

1.: Nagyobb hatásos lőtáv, mint a 30mm-es gépágyúnál.
    2.: Nagyobb pusztító erő, mint a 30mm-es gépágyúnál, így fedezék mögött, vagy épületben tartózkodó rosszfiúk írtására alkalmasabb.
    3.: Én éleg a gyanúval, hogy részlegesen a drónok elleni feladatokra is alkalmasabb (sokkal nagyobb repeszhatás közelségi gyújtóval)
    4.: Harckocsit oldalról / hátulról bontani is megfelel.

így vagy a cél van messze vagy a lövedék nem túl gyors.

Az oroszok nem csináltak új kalibert / lőszert, fogták az 57mm-es, eredetileg légvédelemre szánt Sz-60 ágyúját, ami pl. a ZSzU-57-2-őn is van, és azt modernizálták. A 57x348SR lőszer lövedékének torkolati sebessége 1000m/s nagyságrendileg, vagyis annyi, mint a BMP-2-őn is használt 2A42-é.

Lövészárok "takarítás" MK44, az elején van falbontás is.

Ez nagyon szép, csak pontosan ismerned kell a lövészárok távolságát. Ha nem pontosan felette robban, semmit sem ér...
    Ez ismét egy olyan dolog, ami lőtéren tök jól mutat, a való életben meg nem működik (szerintem).

Sea Ceptor firing trials from HMS Argyll

Nagyon szimpatikus nekem ez a kis rakéta...

USS Gabrielle Giffords

Továbbra is nevetségesnek tartom ezeket a könnyen felfegyverzett speedboatokat...
    Plusz kicsit furi, hogy a NAVY a teljes méretű M16-osokkal gyakorlatozik. Hajófedélzeten eleve inkább a rövidebb M4-et kéne erőltetni...