10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    Az, hogy nagyon nehéz kivitelezni. Amikor 3-6 fokos szögben repülsz, akkor hosszú idő van a célpontot megközelíteni és pontosítani is a célzást és végig látod a célt. 1 km alatti repülési magasságban is 4-5 km-ről elkezded lesni a célterületet és kiválasztasz egy hk-t. Végig látod a célterületet és azt is, hogy ki indít rakétát vagy lő rád, ha képes rá szemből.

Na, 4-5 km magasról az átlagos erórpai időjárást többsgében 0 db célpontot látsz 6-8 km távolságból, erre jönnek még a felhők, pára, köd, füst, stb. Kirstálytiszta időben még talán megy, de ekkor meg eleve nem a célok felé repülsz, mert lefele 45 fokban nem látsz (4 km magasság 4 km vízszintes tábv esetén a ferde távolság 4*gyök2 = ami cirka 6 km. Tehát egy kisebb leborítással indulsz de ekkor már látni kéne legalább a potenciális célok egy csoportját, de közben a gép gyorsulna, mint állat, ki kell tolni a féklapokat. Még is így gyorsulnl szerintem. 1,5 km-es lőtávval és 120 m/s gépsebességgel alig néhány másodperced van a durva és finom célzásra együtt, utána fel kell kapni a gépet, ha nem akarsz földbe állni. Ezzel még a minimális lőtáv is kisebb lesz. Annyi előnye van, hogy a gravitáció hatása a szórásra elvileg kisebb, de ha én ezt kipróbálnám, akkor is kb, 2 km-ről eregetnél 3 mésodperces salvot buzgón imádkozva, hogy legyen találat.

DCS szimben igyen kipróbálhatod a Szu-25-tel. Ok, nem A-10, de a mozgásparaméterek ugyanzok lehetnek. A-10C is van hozzá. Lehet, hogy talán YT-n van ilyen videó. Én már fakező vagyok, de ha szólsz akkor karácsonykor felteszem és megpróbálom bemutatni a difit. Vagy a BMS4-gyel, de annak modellezési pontossága ezen a téren A DCS alatt van.