-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
szenyor Lopez #85340 Két hasonló technikai színvonalon álló ellenfél között simán elhúzódhat a háború a mai világban is. És ezek tapasztalatait igenis felhasználják a technológia csiszolására, erre talán a legjobb példa Izrael, aki folyamatosan háborúban áll és ezzel párhuzamosan folyamatosan fejleszti is az eszközparkját: légvédelem, Merkava, kézifegyverek, stb.
"Én továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy egy háborút egy ország ma azzal vív meg, amivel a 0. órában rendelkezik és amit más hatalom képes neki átadni és használni. (1973 Yom Kippúr mindkét oldalon.) Ezen túl nincs lehetőség semmire"
Szerintem meg ez attól függ, hogy az adott országban egyáltalán van e fegyver fejlesztés vagy nincs. A délszláv háború 4 éve alatt nem hiszem, hogy sok fejlesztés zajlott, míg pl. egy OEF alatt az Usa sok technikai eszköze esett át fejlesztésen a megélt tapasztalatok miatt. Irak-Irán konfliktusban sem azért nem volt nagy technikai bumm, mert nem szerették volna, hanem mert a komplett fegyverrendszerük valakitől származott, nem saját fejlesztés volt. De jó példa erre a mostani ukrán cirkusz, akik rendelkeznek némi hadiiparral, a maguk módján fejlesztik is a haderejüket. Nyilván nem csúcstechnika, de próbálják tartani a lépést.