-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Valószínűleg azért poroz élősszőr, mert addig is hűl a cső, kialszik a parázs ha van,
és ugyanezért nem tolja bele papírostól a töltetet, mert a papír a puskaporral ellentétben sokkal lassabban ég el, és a csőfalra felkenődő papír már tényleg hagyhat maga után parázsló részeket.
A csőbomba meg úgy jön létre szerintem ha a golyókimenetele van akadályozva és nem a lejutása, ha beleejtem a golyót majd az félúton megáll, majd kétszer odaverem a földhöz és még mindig félúton van akkor egy gyengébb lövés lesz belőle.
A cső bomba szerintem akkor keletkezne ha a golyó félig megy le, és még valami akadályozó dolog bekerül elé így nem tudja elhagyni a csövet és bumm .
Ha nem kell sietni akkor a töltővesztő rögtön megmondja ha baj van, mert nem megy le a fenekéig, viszont lehet, hogy ezzel lehet az igazi csőbombát gyártani ha a félúton rekedt golyót megpróbálja le nyomni az aljára, de az úgy beszorul, hogy csak 3/4-ig megy le és "egy életem egy halálomra" vagy egyéb indokból elsüti és felrobban a cső.
Háborús filmeken az ágyúkon legtöbbször ott himbálódzik egy vödör amibe a vizet teszik és az ebbe mártott pucoló fával lövés után biztosítsák, hogy töltés előtt ne maradjon benne parázs.
A II.vh-ús hajó ágyúknál meg volt egy ember aki belenézett a csőbe és vizuálisan is megerősíti, hogy nincs probléma mehet be a következő töltet.