-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
F1End #85128 Köszönöm.
Viszont kissé megváltoztatom a kérdést, mert benéztem valamit:
Eddig abban a hitben voltam, hogy a Pancir és a Tunguszka ugyan azt a rakétát használja, de most jövök rá, hogy előbbi valójában 57E6 -ot használ. Ez utóbbi viszont kisebb tömege ellenére lőtávolságban és hatómagasságban (elvileg 20 illetve 15 km) talán felül is múlja a Tor- t.
Na most, ha a 2K22 57E6 -ot használna 9K311 helyett (előbbi csak picivel nehezebb utóbbinál), akkor ki lehetne váltani vele a Tor- t, nem?
Sőt, tovább folytatva a gondolatmenetet: 57E6 -ra átfegyverzett Tunguszkák és Sz-300V teljes egészében le tudta volna fedni azt a területet amit a Tunguszka + Tor + Buk + Sz-300V fed le. Ebben az esetben pedig a Tor és a Buk olyan felesleges párhuzamosság mint a Mi-35, Mi-28, Ka-52 vagy a MiG-29, Szu-27/3X egyidejű beszerzése, nem?
Szíriába is Pancirt és Sz-300/400 -at vittek végül is, s ha jól tudom a honi légvedelem sem rendelkezik Tor és Buk kategóriás eszközökkel.
(persze a különböző eszközök erőforrásbeli korlátozás miatt lehet, hogy megéri ez a párhuzamosság, ha pl érdemesebb 2 üteg Buk -al lefedni egy olyan területet amire egy üteg Sz-300V valamilyen anyagi/logisztikai/gyártásbeli bottleneck miatt, de ehhez még több információ kéne)