-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Kurfürst #84924 "egy softwares beépített hátsó kapun egyszeruen kikapcsolják a gépet a Pentagonból"
Ez nekem már bulváros. Milyen kapcsolaton keresztül? Minek? A világpolitika szerintem nem így működik, hogy ha rossz vagy akkor kiveszem az elemet a játékodból.
A világpolitika pontosan így működik. A fegyverrendszer önmagában nem üzemképes hosszútávon attól, hogy megvetted, alkatrészek, lőszerek, ismeretanyag f stb. kell ahhoz hogy hatékony maradjon. Külpolitikai nyomásgyakorló eszköz lehet és az USA hajlamos ezzel élni is.
Az iráni F-14-esek mennyi alkatrészt és fegyvert is kaptak, miután az USA-nak kedvezőtlen belpolitikai fordulat következett be az országban (értsd: az angolszász bábkormány megbukott)
"Oroszországgal nagyon kevés államnak van konfliktusa és ilyen szempontból sokkal megbízhatóbb partner, mint az USA."
Ezt megint nem értem. Orosz o. nem megy mindenhova "hittéríteni" mint az amik, de főleg azért mert nem tud. Az ukrán balhé mennyivel jobb, mint egy afgán vagy iraki? Nem mellesleg, ha fordul a politikai akarat, akkor pont olyan szemetek lesznek, mint bármelyik másik nagyhatalom.
Pedig pont leírtad a lényeget, egyrészt nincsen meg igazán a képesség sem, meg annyira az akarat sem. Oroszország ráadásul alapvetően egy izolációs politikát választó hatalom, nincs szükségük rá hogy terjeszkedjenek (lsd. térkép). Persze ha külpolitikai balhé van az Oroszok nyilván ugyanúgy meghúzzák a gyeplőt mint bárki más, ebből a szempontból semmivel sem jobbak, csak épp a balhéra kisebb az esély a kisebb, korlátozottabb nemzetközi szerepvállalásaik miatt. Az ukrán balhét, amit egyébként mindenki Oroszország belügyének tekint (ahogyan az is, effektíve korábbi orosz területeket csatol vissza, jellemzően orosz népességgel) ne hasonlítsuk már össze az olyan nyersanyagháborúkkal, mint Irak vagy Afganisztán.
Az is szempont lehet, hogy Erdogan alatt Törökország szépen kezd eltávolodni a nyugatos, atatürki irányvonaltól egy tipizált muszlim típusú katonai féldiktatúria irányába és ezért az USA részéről, illetve az általa felfegyverzett, rivális közel keleti államok részéről biztosan kevesebb jóindulatra számíthat a jövőben.
"az SZ 400 fejlesztése során épp az USA haditechnika ellen lett kitalálva."
Ezt mire alapozod? Szerintem egy kínai, eu.-i, vagy orosz gépet pont ugyan úgy tud leszedni. Hogy lehet specializálódni.
Józan észre. Persze lehet olyan elméletet is felállítani, miszerint igazából semmilyen érdemi különbség nincs a nyugati rendszerekhez képest és az oroszok a saját rendszereik fejlesztésénél egyszerűen figyelmen kívül hadják, hogy a legvalószínűbb fenyegetések (NATO/US eszközök) harcászati- és célparaméterein működjön a legjobban a rendszerük. Persze ez nem jelenti azt, hogy pl. orosz típusok ellen ne lenne hatékony.
Specializálódni szerintem úgy lehet, hogy elemzed a nyugati típusok paramétereit (radarképét különböző szögekből, hőképét stb. jellemző bevetési profilját), standoff fegyvereit, a jellemző telepítési helyszínt és időjárási körülményeket és ahhoz igazítod a saját felderítési és elfogó rendszeredet, pl. a radarrendszer hullámhosszának az erre való optimalizálásával, amely pl. kevésbé érzékeny a magaslatok vagy pl. a tenger hullámai általi interferenciára, vagy az adott típusú ECR zavarásra. Ez persze csak egy nagyon általános elmélet.