-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Így van, de RPG(-30)ről volt szó.
Zavart érzek az erőben. Tudomásunk szerint az RPG-30-on túl nincs más rendszer, ami ezt az elvet használná.
Én arra céloztam, hogy az olyan rendszereknél, amelyek nem a beérkezés irányába küldik a repeszfelhőt (pl. Arena, ami ugye fentről lefele hoz létre repeszfelhőt), ott nem fog a valódi pct. rakéta belerepülni a repeszfelhőbe, hiszen az az első, megtévesztő rakéta körzetében fog csak pusztítani.
Afganit azt hittem repesszel dolgozik és akkor mit ér APFSD ellen? Hogy lövi le? Egy 7.62t még lehet érdekli egy repeszfelhő, robbanás de egy 120mm 1700m/sec+ al közeledő tömör urán/wolfram sabotot imo kizárt.
Ahogy HPASP is említette: feltehetően hasonlóan az izraeli Iron Fist ill. a német AWiSS-hoz a robbanófej ez esetben nagyon közzel (~fél méteren belül) működik el a közeledő nyíllövedék mellett. Ha kellő mértékben sikerül azt "meglökni", akkor drasztikusan csökken az átütési képessége, hiszen nem a legszűkebb keresztmetszetével csapódik a páncélzatba. Az izraeliek azt állítják, hogy 10°-os elfordulás a haladási irányhoz képest kb. megfelezi a nyíllövedék átütési képességét. Nyilvánvaló hogy ez még mindig csak a harckocsik esetében elegendő ahhoz, hogy ne üsse át a páncélzatot, egy APC / IFV páncélzata nem képes még egy ilyen lövedéket sem megfogni.