-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Nem mondom, hogy biztosan nem pilótahiba, hiszen ez összetört, a korábbiak meg nem. Ha látnánk a fedélzeti adatrögzítő adatokat, az azért sokat segítene az ötletelésben :) Nem tudom, hogy az orosz katonai repülésben mennyi eljárást vettek át a polgári repülésből, és persze értem, hogy a civilek miért csinálják ezt, de azt nem tudom, hogy a Tu-22-ben is így kellene, hogy menjen? A video leírásban mellékelt (elég szűkszavú) cikkben valami magas rangú katonát idéznek, hogy többször volt hasonló esemény mostanában, konkrétan ez a harmadik alkalom, amikor meg kellett szakítaniuk a felszállást, de ez az első amiből baj lett (a mostani gép teljes terheléssel indult volna). Szerintük a legvalószínűbb ok, hogy a nedvességgyűjtő tartályból a gyorsítás hatására visszafolyik a víz a rendszerbe, és azért mutat kevesebbet a sebességmérő. Én el tudom képzelni azt is, hogy a nekifutás kezdeti szakaszában, amikor ellenőrzik az értékeiket, akkor a sebességmérők még jól működtek, de később ahogy felgyűlik a víz benne, úgy mutat egyre kevesebbet és kevesebbet. Ha ez pont a rossz oldalon történik, akkor szívás van. De nekem az sem elképzelhetetlen, hogy ha fizikailag a kialakításuk ugyanolyan, az időjárási, párásodási körülmények meg nyilván azonosak, akkor mindkét rendszer nagyon hasonló hibát tud produkálni akár egyszerre is.