10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    Én azt mondtam, hogy ha feléd fut valami nagy vad, akinek nem tetszik a jelenléted, akkor azt szerintem sörétessel max feldühíteni lehet, nem lelőni.

Ez attól függ, hogy milyen lőszerrel vagy betárazva. Ha madárra vadászol, és úgy fordul elő, akkor igen, ez a történet. Ha Buckshoot / Slug van a fegyverben, akkor más a tészta.

Még egy farkast sem fogna meg szerintem.

A Buckshoot ugye nem véletlenül van "szarvassörét"-re fordítva. Azzal nagyvadra is lehet vadászni például Amerika egyes régióiban. Tehát ilyennel felfegyverkezve azért farkas ellen van esélyed.

Erre szerintem egy golyós sem jó, mert ha távcső van rajta, akkor nem hiszem, hogy azzal lekapsz bármit is, max reddottal.

Gyakorlottság kérdése. Én is követtem el azt a hibát, hogy közvetlen előttem lévő célnál belenéztem a távcsőbe. Fiatal voltam és tapasztalatlan. Utána persze már tudtam az eljárást - a cső mellett kell elnézni, pár méteren belül ez bőven elég a hozzávetőleges célzáshoz.

Bár nem tudom mennyit érne akár egy durva revolver lőszer is mondjuk egy vaddisznóra.

Minden attól függ, hol találod el...
    Ha a fején / törzs elején, akkor azért egy .357 Magnum szintű maroklőfegyver elég súlyos sebet fog csinálni, hogy ne élje túl.

GPS modem? A sebesség korlátozás nem a civil GPS-ekre van, hogy ne tudd fegyveren alkalmazni?

A GPS modemek exportjára vonatkozik egy limit. Az a modem, amely vagy egy eszközbe van építve, vagy magába a SoC-ba (pl. Qualcomm gyártmányú SoC-k) van, és fogja illetve értelmezi a GNS jelet. Ez ~18km-es magasság és 515m/s sebesség határt takar. A "civil" modem esetében nem esik export korlátozás alá, ha ilyen értékek felett nem továbbít adatot. Ha továbbít, akkor a védelmi minisztérium hatálya alá tartozik exportengedélyek terén.
    De ez kizárólag az USA-ban gyártott / amerikai cégek által forgalmazott GPS modemekre igaz...

Szerk.: BTW itt nem orosz gépről beszélünk? Nekik van saját GNS-ük, a GLONASS....
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.10.02. 11:03:07