10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • Kurfürst
    Igen az említett oldalt olvastam, azért is kezdtem el vakarni a fejem. A kínait még értem, a 2000-es években önmagukhoz képest elég komolyan előreléptek, de a USN jelelegi állományához képest az a 10-15 nukleáris tengeralattjáró ami a jövőben valamikor lesz nekik azért még mindig elég karcsú. A "megnövekedett orosz aktivitás" még ennyire sem konkrét, mire gondolhatnak, hogy egy hidegháborús roncs áthajózott a földközi tengerre.. az egykori vörös flotta nagy része meg vagy bontóban van, vagy valamelyik kikötőben van, khmm, tartósan lekonzerválva (=horgonyláncon fog elrohadni a következő évtizedekben).

Ha széthajtották a meglévő egységeket az elmúlt években, akkor érdemes lehet őket pótolni, kapacitást növelni viszont, hááát. Nyilván nem publikus, hogy konfliktus esetére hány egységgel számolnak egy adott térségben úgy, hogy a többibe is jusson, de azért ezek a kihívások, amiket megjelöltek nem túl konkrétak/hihetőek. Ha tippelnem kellene, inkább valami olyasmiről lehet szó hogy ha a hajógyárak nem épít új egységeket akkor elveszik a tudás/kapacitás, úgyhogy akkor megrendeléssekkel tartjuk életben.