-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
fade2black #84513 "F-35-re egyedül az a becslések szerint eddig elbasztak 400 milliárd dollárt"
Ez a 400b$ már egy jópár éves szám és a fejlesztés plusz a ~2400gép legyártásának összköltsége. btw ha rémítő számokkal akarsz dobálózni jó szám a program totál költsége amibe 2070ig mindent beleszámoltak és ezt 1.400b$+ra tippelik. Igen 20évnyi Orosz katonai költségvetés.
A DAS egyik előnye még mindig nem jött át. DAS Az én olvasatomban WVR harcban az F-35 a leg. Agyonveri az F-22t, Su-35öt, Su-57et.... mindent. Nem kell manővereznie WVRben. Indít rád akármilyen pozicióból is közelítesz.
Az US külker mérleg/Trade ballance rossz témához. példával jövök direkt: Amikor Kína exportál egy IPhonet USAbe akkor annak darabja 800$on van elszámolva. Miközben a Kínai hozzáadott érték mondjuk 30$. Szóval a trade balance mint szám magában nem sokat mond.
US adóság annyira problémás, hogy jellemzően 0% környékén mennek az US állampapírok. Az US adóság és a quantitative easing kapcsolatáról nem írnék ez mégiscsak HT forum.
Akármerre nézek minden ország nagyon komoly problémákkal néz szembe. Egy hete olvastam, hogy Kínában 2025re az eladott gépkocsik 20%a villlamos áram fogja hajtani és ezt a villamos áramot saját forrásból akarják megtermelni. 2040re pedig a 20%ot 100%ra akarják felfuttatni. Hogy fog ez a piacra és olyan országok gazdaságára hatni ahol az export 70%+a energiahordozó? És Kína tényleg csak az egyik ország ami ilyen irányba mozdul, Német, Franciao esetén (két nagy autógyártó nemzet) 2030as céldátumot rebesgetnek.
Ha pazarlás és US akkor amúgy az én két kedvencem a NAVY és az LCS és a Zumwalt. De, hogy ennyire hordozóközpontúak, vagy (még) nincs igazi LR ASM, vagy, hogy mért nincs AIPs DE tengólyuk nekem az is rejtély....