10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    A napokban olvastam , hogy már 20 éves az F-22-es . és elgondolkodtam , hogy ezalatt a 20 év alatt mit tett le az asztalra, hát csak a 2014es szíriai pár bombavetést találtam , az is csak azért volt, hogy elmondhassák, hogy volt éles bevetésen.Eddig csak air show-on bemutatózik.
    ...
    Így egyenlőre nem tudom hova tenni a raptorokat, hogy a jelenlegi helyzetben túl jók ahhoz, hogy beküldjék a dedóba az afgán és szír nemlétező légierője ellen, mire megjelennek a komolyabb ellenfelek ,meg már kivonják mert kiöregedik.

Én a MiG-31-esekkel tudom párhuzamba állítani. Nem szokta senki kétségbe vonni, hogy arra, amire tervezték őket, nagyon jók. De vajon mi a helyzet az éles bevetésekkel? Nos, mivel a feladatkörük eléggé szigorúan szabott, ezért pontosan zéró éles bevetésben vettek részt.

Az F-22A a legjobb légifölény gép lehet ma a világon. Viszont e célból hol vessék be? Irak felett nem sok értelme lett volna. Szíria felett dettó nem. Hiába küldték oda az oroszok is a Szu-35Sz, Szu-34, Szu-27K, MiG-29K repülőgépeiket, ezek közül a légi fölényt biztosító bevetések eléggé elhanyagolhatóak, leginkább csak jelzés értékéűek, hogy figyeljetek, mert itt vagyunk, és mi is figyelünk.

Az F-22A-t pedig minek küldenéd ilyen helyre? Bombázni felesleges, mert sokkal jobb képességű gépek vannak erre. Légifölénynek megint felesleges, mert ott egyszerűen nem tudnak érdemben hozzátenni a cselekményekhez. Japánban és Litvániában már "repültek célt" az oroszoknak, kínaiaknak.

Ez egyszerűen nem az a gép, amely az adott körülmények között látványos bevetéseket tehet. 1991-ben (I. Öböl-Háború) vagy 1995-ben (Bosznia-Hercegoniva feletti légi háború) vagy 1999-ben (Szerbiai légi háború) megtehette volna...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.09.13. 15:34:33