-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Szu-27P-t írtak a cikkben, hogy olyan bohóckodott a Falconnal Nevada felett.
Amúgy meg Nem hinném, hogy amit az interneten találtál az bármire is használható lenne csak úgy mint a Falconos FM doksik. Mert azok max leírják a gép fontosabb paraméterét, de nem hiszem, hogy megtalálod bárhol is az üzemeltetési leírást, hogy hol mit milyen gyakran milyen mélységben kell ellenőrizni vagy az elektromos , hidraulika vagy bármely rendszer szabásmintáját ami alapján javítani lehet.
Csak úgy nem található az interneten a konkrét géphez tartozó leírások, hogy mikor mit cseréltek minek mennyi az üzemideje.
DE tegyük fel megvan minden papírja a gépnek, ebben az esetben nem hinném, hogy pótalkatrészből olyan nagyon el lennének látva. DE az ellenőrző, mérő berendezéseit biztos nem vették meg vagy csak vegyük azt, hogy az egész rendszere a gépnek sanszosan oroszul van .már itt bonyolódik a dolog.
Arról a különbségről nem is beszélve, hogy az orosz típusokon méter a mértékegység mig amcsiban láb a sebesség km/h amcsiba mérföld.
A műhorizont az orosz gépen máshogy működik . ÉS egy vészhelyzetnél az ilyen kis eltérések nagyon befolyásolják a végkimenetelt.
Mert hiába van 2000 repórája sok nyugati típuson ha az orosz technikán csak pár óra . egy vészhelyzetnél a 2000órás rutin fog előjönni nem a pár órás.
MÁS:
A napokban olvastam , hogy már 20 éves az F-22-es . és elgondolkodtam , hogy ezalatt a 20 év alatt mit tett le az asztalra, hát csak a 2014es szíriai pár bombavetést találtam , az is csak azért volt, hogy elmondhassák, hogy volt éles bevetésen.Eddig csak air show-on bemutatózik.
Az előd típusok azért ennél több mindent tettek ez idő alatt.
Oké, vegyük úgy, hogy főleg vadász feladatúnak tervezték és jelen pillanatban nincs senki sem aki veszélyt jelentene rá.Ha kinát és a ruszkikat kivesszük a pakliból, mert ha azokkal kell összetűznie akkor már nagyon nagy baj lesz a világban. így olyan ország aki rendelkezne hasonló ellenfél típussal jelenleg nincs amihez bevethetnék, mire lesz addigra a Raptor már 40 éves lesz és a F-35-ösök lényegesen szélesebb repertoárral rendelkezve gazdaságosabban lesznek bevethetők mint az a pár száz Raptor.
Így egyenlőre nem tudom hova tenni a raptorokat, hogy a jelenlegi helyzetben túl jók ahhoz, hogy beküldjék a dedóba az afgán és szír nemlétező légierője ellen, mire megjelennek a komolyabb ellenfelek ,meg már kivonják mert kiöregedik.