10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • [NST]Cifu
    #83958
    Autonóm tengeralattjáró drónok eddig is voltak, főleg felderítésre (a megfigyelni kívánt ellenséges tengeralattjárók útvonalán cirkálnak, és akad olyan, amely képes a felderített tengót követni, közben a zajjellemzőit folyamatosan rögzíteni). A méretüknél fogva felfegyverezni még nem lehet őket, de adott esetben ezek kifejlesztése sem ördögtől való.


    Különféle tenger alatti drónok - ez egy 2013-as anyag, de már lehet látni mennyiféle feladatra használják őket,
    az LDUUV különösen érdekes, ~2020-ra állhat hadrendbe, és már fel is fegyverezhető


    Ettől függetlenül jelenleg az általános irányvonal inkább az, hogy a tengó szépen keres egy barátságos tengerfeneket, és innen indítja el távirányítású drónját vagy drónjait. A Virgini-osztály Block V.-ös változatánál a négy VPM (Virginia Payload Module) mindegyike rugalmasan kezelhető, mehet bele 7db VLS rakéta, NAVY SEAL részére mini-tengeralattjáró a partraszálláshoz, összecsomagolt gumicsónak vagy adott esetben távirányított drón.

    Felszíni hajóknál jelenleg a kísérleti ACTUV a csúcs, ez elvben képes lesz arra, hogy aktív és passzív érzékelőkkel felderítse, majd folyamatosan kövesse a tengeralattjárókat. Innen csak egy lépés a felfegyverzése.



    Ahogy a többi fegyvernemnél is, itt is többtényezős a kérdés. Meg lehet csinálni adott esetben az autonóm harci drón repülőgépet / páncélost / hajót? A válasz az, hogy alapvetően igen. De kell-e ez per pillanat a légierőknek / hadseregeknek / haditengerészeteknek? Jelenleg erre inkább nem a válasz...

    De a távirányított drónok terén bőven igen ma már a válasz...
    Utoljára szerkesztette: [NST]Cifu, 2017.08.24. 14:00:35