-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Egy igen elméleti kérdés. Kváziszimultán célleküzdés közeli célok esetén lehetséges az Sz-200-zal? Én eddig úgy tudom, hogy Sz-200-nál lehetséges az ismételt célbefogás, ha valami okból a rávezetőállomás elvesztte a célt.
Mi történik akkor, ha ezt szándékosan csinálják? Mondjuk jön 6 db B-52 egy irányból és vele szemben áll egy kétosztályos Vega osztálycsoport. Indít két rakétát az osztály és mikor a rakéta vagy rakéták már a célpont felé száguldanak és mondjuk 100-120 km távolság táján vannak, akkor indít mégegyet ugyanarra a célra és így tovább. Az első rakéta elcsapja a célt és a következő is afelé tart, amikor lekapcsolják a célmegvilágítást és új célt világítanak meg, amikor a második rakéta a céloktól akár 60-100 km-re is lehet, de kinematikailag alig tér el. Ez esetben képes lenne a Vega elcsapni a második célt úgy, hogy eredetileg más célra ment a rakéta?
Még a kőkorszaki Volhov is képes volt AVR-el indítáás utáni célmegvilágításra, addig az AVR adta az inputot neki, akkor ez alapján ez lehetetlen lenne a Sz-200-zal? Ok, értem, ehhez baromire képzett személyzet kell meg jó időzés, de elvi szinten technikai akadálya volt ennek?