10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • fade2black
    Nincs felháborodás egyszerűen a nyugat mint szó rémisztően képlékeny, kinek mi és milyen kontexusban. Határra nézve sokaknak pl az EUval kezdődik a nyugat és nem tőlünk nyugatra mint pl neked.

"Nem azért teheti meg a bombázást, mert annyira védi az állampolgárait. "

Ezt így én nem is értem. Egyrészt nem bombázás, hanem preciziós bombázás. És ezt azért teheti meg mert megvan rá a pénzügyi lehetősége, rendelkezik a szükséges technologiával és emelett persze azért teszi meg mert megvan rá a politikai akarat. Igen ahol fontos a polgárok akik adott esetben/jellemzően katonák védelme ott ez fontos.

"Akkor ezt a pénzt eü.-re költené."

Szerintem tartósan csak spec esetekben elképzelhető állam katonaság nélkül. Így ez nem elképzelhető. De minden relatív és pont ezért érdemes lehet hasonlítgatni. pl "nyugat" Franciák, Olaszok, Németek... pl 1.3-2.3%át költik a GDPnek a hadseregre és 10-12%át EÜre. Eközben hamár K-NY Oroszok a GDP 5.3%ot költik a hadseregükre és 7.1%át EÜre.
    btw várható élethosszra a felsorolt 3 EUs ország Top 10ben van, nyi országok 90%a Top30ba belefér. Oroszok a 110ek a listán...