-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
millerius #83058
JanáJ
válasz
privát
ma, 13:51
Szerintem éles volt az, csak nem eléggé. Csavarozó Tibor meg nem nézte. Szerintem über gáz, hogy nem derült ki. Főleg mert itt nem "csak" egy életet ment, hanem a pilótához tartozó pénzt és időt is.
"@millerius: Minden tiszteletem mellett, de szerintem nincs igazad. Szerintem a nyugati model jobb, ahol betanított droidként kell dolgoznia az összeszerelőnek. A hiba ott volt, hogy nem vagy nem jól ellenőrizték a késeket. Az anyagiakon felül is pazarlás lenne egy olyan embert a sorra ültetni aki átlátja a mit miértet. Szerintem nem is lenne alkalmas a sor mellett ülni az ő kvalitásaival. Ellenben javításnál meg hibakeresésnél kincset érhet."
A katapultülés az sajnálatosan egy olyan utolsó lehetőség, egyszer használható életmentő berendezés, aminek minden példányát nem lehet működés szempontjából letesztelni mint egy repülőgép fedélzeti berendezéseit vagy rendszereit. Csak akkor lehet jobb a droid-módszer, ha tökéletes működést eredményez, ehhez pedig nagyon precíz szerelési utasítást, munkahelyi technológiát kell készíteni. Ha leírják, hogy x alkatrésznek ellenőrizd pl. a ferde oldalát, annak borotvaélesnek kell lennie, ha éles akkor építsd be y pozícióban a rajz z pontjára, ha nem éles akkor azonnal értesítsd a főnöködet!! Lehet persze magyarázni, hogy "éles volt az csak nem eléggé", szerintem meg pont annyira volt életlen, hogy alkalmatlan volt a funkciójának tökéletes ellátására!! Szerintem a "majdnem jól működött" még egy autó légzsákjánál sem elégséges, nemhogy egy katapultülésnél. Ráadásul a technológia betartásához nem árt ellenőrizni, hogy egy ilyen cégnél dolgozó (esetleg arab vagy hindu droid, mert ugye az a költséghatékony) tud-e kellőképpen olvasni és szöveget értelmezni az adott nyelven!! Ha ezekből csak egyetlen pont nem jön össze tökéletesen, akkor vészhelyzetben egy pilóta életmentés helyett meg fog halni, most is csak azért élte túl mert a földön kattintott. Ha ez magasabban történik, akkor a rajta lógó katapultülés plusz súlya miatt sokkal jobban felgyorsult volna a zuhanása (az ejtőernyő az csak a pilóta súlyára van méretezve!), és a kitüntetést nem a kórházban kapja, hanem csak a koporsójára tűzhették volna. Nem lett volna túl jó reklám egy katapultüléseket gyártó és abból élő cégnek, akármilyen költséghatékony is a droid-módszer. A rep-iparban a túlzásba vitt költséghatékonyság sajnos néha életveszélyt és halált/tömeghalált tud okozni, ez már többször is bebizonyosodott.