-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Csudajó, és a hatóerőt is megnézted illetve, hogy ebből hány volt légköri? Ezen felül még mindig az van, hogy egyiket sem város felett robbantották fel...
További faktor, hogy egy atomháborúban 1 óra alatt robban fel az, amit a tesztek során 20 év alatt robbantottak fel és volt, hogy 2-3 évig nem is volt gyakorlatilag légköri robbantás és 1965 óta gyakorlatilag ilyen nincs. Három (!) nagyságrend van az idők között és a tesz robbantások során a hatóerő szökőévenként volt 20-30 kt felett. A nagyobb hatóerő egy része meg tengernél lett robbantva, ahol viszonylag kevés a város és a por, amit felküld. (Az összes jenki nagy termonuki teszt atolloknál volt..)
Kb. 1 éve kiszámoltam, hogy a pár 5-50 Mt közötti robbantás adta ki a teljes hh. alatt elpukkantott nuki hatóerejeének kb. 25-30%-át. A 2000 robbantásból alig tucatnyi. Nézd meg az átlagokat, po. a Cár Bomba évét és az előte és utána levőket. Van olyan év, ahol 20 kt alatti átlag jön ki az összes robbantásra és a légköri átlag ennél is kevesebb lehetett.
A vulkán lokálisan tol fel km3 anyagot a nuki robbantások háború után meg egyé CONUS, Európa és Oo, területének több részén is. És nem hetekig tartó pöfékeléssel, hanem 24 óra alatt és utána még égtek volna a városok és üzemek..
A II. vh-s bombázosok során a tűz közelében nem volt sehol egy atomháborúnak, ne akarjuk már a kettőt összemosni, mert elfog a röhögés. A japán városok tűzvihara mennyiségileg kevés anyagot jelentett, Európában meg Hamburgot és Drezdát leszámítva nagy tűz nem volt ami 20-30 km-re nyomta fel volna az anyagot. 1944-ig az 5-6 ezer tonnás bombatámadások is igen ritkák voltak és azok sem okoztak tűzvihart és azok sem mentek fel a sztraszforába. Hogyan is tették volna, mikor az 5-6 ezer tonna bomba az eleve nem 5-6 kt hatóerő, mert a robbanóanyag mennyisége a bomba tömegének töredéke? Ráadásul még koncentrált sem volt a teljesítmény bevitel... Nem is értem, hogy az összemérés hogyan merült fel benned.
Nem értem, hogy miért ragaszkodsz ahhoz, hogy nem lett volna nukleáris tél. Minden modell és tapasztalat arra mutat, hogy erőködés nélkül az lenne.