-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Az egyik a mozgási energia, ami ugye leegyszerűsítve a sebesség és a tömeg szorzata.
Impulzus.
Én eddig nem nagyon láttam olyat, hogy flechette nagyon komoly sebzési mértékkel bírt.
Feltételezem nem sikerül olyan dokumentumot vagy felvételt találni ami arról szól 1400 m/s-al csapódott a célba, élőlénybe vagy gélbe. Amiket én találtam eddig azoknak a sebessége felét se éri el és az itt a kérdés ez a 2x nagyobb (1400 m/s) sebesség mennyit számít. Növekedik a permanent cavity térfiogata? Vagy mi van a hidrosztatikus sokk hatással amit gélben nem is lehet felmérni?
Közben ahogy próbáltam többet olvasni a témában ezt találtam a guns wiki oldalán a hidrosztatikus sokkról:
Gun Wiki at this time rejects the theory of hydrostatic shock that from a remote impact and despite organ failure and or loss of blood pressure, a pressured wave acting on the central nervous system leads to unconsciousness or death.
Gun Wiki will review its policy when and if science can definitively prove that a remote impact causes incapacitation or death due to a pressure wave to the central nervous system.