-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Részletezzétek pls, mert nem értem. Nem repülsz át felette, akkor mit derítesz fel vele?
Átrepülsz felette, csak nem Oroszország, Kína, vagy hasonlóan érzékeny célpontok felett. Hanem az olyan célpontok felett, mint ma Szíria vagy Irak.
A helis cikben nem ez a meglepő, hanem hogy milyen jó a mihuk feltámasztása, mert megágyaz az új típusnak.
Az indok egyszerű: új típust vásárolni tényleg nem lehet 1-2 év alatt. Eleve a tendereztetés legalább 1-2 év, ha megvan rá a költségvetési keret, plusz még a gyártókapacitás a kérdéses.
Amivel nem számolnak (számomra amúgy érthetetlenül), az a használt gépek opciója... Az rövid időn belül is beleférne, csakhogy jár ott is probléma mellé, mert ugyanúgy szükséges a hajózó és karbantartó személyzet kiképzése, illetve a szükséges szerszámok, pótalkatrészek beszerzése.
Szerintem mondjuk szállító heli kell majd a minyok helyett, nem harci heli.
Én az egész kettős célú dolgot nem teljesen értem. Nem fogalmaznak egyértelműen, de a kettős célút feltehetően úgy gondolják, ahogy például a lengyel vagy a román légierő megoldotta harci helik nélkül a harci heli feladatkört:
W-3WA Sokól