-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
ambasa #82516 Nem tudom, úgyhogy innentől amit írok, az találgatás.
Szerintem egy kettős rendszer lehetett, akár csak mint mondjuk a Waffen SS esetében. Vezetésileg, ellátásilag a Wehrmacht, vagy a Heer alárendeltségébe tartozott, ugyanakkor személyügyileg és hadkiegészítésileg önálló volt. Ugye ez azért érdekes, hogy akkor a Waffen SS vajon egy negyedik haderőnem volt vagy sem?
Nos úgy gondolom, hogy a Frontrepülő Erők is egy ilyen kettősségben lehettek. Személyügyileg, a Légierő és Légvédelmi Csapatok alárendeltségében, de feladatkiszabás, közvetlen ellátás, tehát nem a harci veszteség pótlása, az adott hadseregcsoport (front), vagy esetleg - ha a hidegháború alatt is terveztek ilyet, mint a második világháború alatt - frontcsoport alárendeltségében voltak. Ezt arra alapozom, hogy Vándor Karcsi, mindig a Dél Hadseregcsoport Repülőcsapatairól ír. Vagyis szerintem a feladatokat, célokat, a lőszert, az üzemanyagot, az élelmet a hadseregcsoport, míg a személyi kiegészítést, az előléptetéseket, a kiképzést, az esetleges átfegyverzést, vagy gépveszteség pótlást a Légierő és légvédelmi Csapatok Parancsnoksága intézték volna.
Azt látni kell, hogy a front, az már összhaderőnemi formáció, és nem összfegyvernemi. A feladat kiszabása is ilyen. nem gondolom, hogy pl. a RAF 2 Tactical Airforce-ja nem Montgomery törzsétől kapta volna a feladatkiszabást, akárcsak a németeknél - kivéve a honi légvédelemért felelős repülőcsapatok - nem az OKH-tól, vagy az OKW-től (ugye attól függ, hogy keleti, vagy nyugati hadszíntér), illetve az annak alárendelt magasabb parancsnokságoktól.
A kérdés inkább az ha tovább gondolom a felvetésedet, hogy a hadsereg-, vagy hadtest-közvetlen helikopter csapatokon kívül, egy adott feladat esetén ideiglenesen, vagy akár állandó jelleggel rendeltek-e alá merevszárnyú repülő egységet, mondjuk pl. egy hadsereg, vagy egy hadtest parancsnok alá?
TG