-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
Egyszerüen nem látom a scenáriót, ahol a dolog működhetne...
... ráadásul nemcsak a BUFF legénységgel kiszúrás, hanem az F-22/35 pilótákkal is, akiknek megkövetelik hogy a légtérben maradjanak fegyvertelenül.
(ha lenne elég rakétájuk, akkor ugye egyáltalán nem lenne szükségük a BUFF-ra sem)
A #81145 -ben felvázoltam egy opciót, például.
Én úgy látom a cél az, hogy ne az F-22 / F-35 bombaterében lévő fegyvereket használják el, azok maradnának a kiemelt fontosságú célpontoknak (pl. légvédelem, radarok, stb.), a további nagy fontosságú, első csapásra érett célpontokhoz viszont nem a bombaterükben lévő fegyvereket használnák fel, hanem a BUFF bombaterében lévőket...
Ráadásul az ODS, illetve OAF alatt sem éppen a rakéták hiánya jelentett gondot...
Azt felejted el, hogy az ODS alatt tele volt a szövetséges légierő "bomb truckokkal", mint A-6, A-7, F-111, Mirage F-1, Super Etendard, stb.
Az OAF kicsit pepitában, és jóval kisebb légierő ellen még mindig sok hasonlóval bírt, lásd Bombcat...
Ezek a gépek eltűntek viszont, mert hát "egy feladatú" gépek, amik a "modern" légierőkben elavultnak vannak tekintve (én nem értek személy szerint egyet ezzel a nézettel, de az már az én bajom). Az F-35 elve az lenne, hogy az első nap lopakodik, csak a bombaterében lévő bombákra támaszkodva SEAD és kiemelt fontosságú célpontok ellen megy bevetésre, és miután az ellenséges légierőt és légvédelmet felszámolták, jöhet a szárnyak alatti tartó, és a teljes fegyverterhelés.
Amivel két méretes gond van, egyfelől így a gépek nem tudják az eredetileg meghatározott (nagyobb) hatósugarat, tehát ismét vagy külső póttartályt kell adott esetben cipelni, vagy több légi utántöltés szükséges. A másik gond pedig az, hogy azt már láttuk, hogy korántsem biztos, hogy az első nap (vagy akár a 30. nap) az ellenséges légvédelmet teljesen fel lehet számolni.
Az 'Arsenal Plane' erre a problémára nyújt megoldást. A BUFF, a Bone és a Spirit önmagában is alkalmas lenne a feladatra, hogy bombázzák a potenciális célpontokat, ám ehhez céladatokra lenne szükségük, e téren pedig korábban az volt a megoldás, hogy "valaki" felderít (területen lévő felderítő egységek, drónok vagy akár műhold), a célokat meghatározzák, a bombázók pedig felszállás előtt, esetleg utána rádión megkapják a céladatokat. A modern megoldás viszont az, hogy élből a már "elől lévő" felderítők (itt: akár F-35) szépen felderíti a célt, a pilóta megjelöli a célt, de nem maga dobja le a bombát, hanem a 30-50-100km-el mögötte lévő BUFF.
Valahogy nem látom a fenti fél évszázad történelmében a 60 négyzetméteres cél szerepét az utolsó sor után.
Lásd a fentieket. Nem kell rögtön a legszélsőségesebb forgatókönyvet venni. Az elől lévő F-35-ösök söprögethetnek, például a nagy hatótávolságú kereső lokátorokat. A Pancírok, TEL-ek, bunkerek, stb. ellen viszont már nem az ő bombaterükben lévő bombákat vetik be, hanem a 60 m^2-es BUFF-ét. Megspórolnak egy fordulót...