10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • JanáJ
    Hogy én mennyit googliztam, hogy mi a tök az a körforgalom a pápai beton végén. Valami tartalék "parkolónak" gondoltam, ha előretelepítik a keletre lévő gépeket. Nem volt messze a valóságtól.

A HAS igény szerintem vicces. Nem nulláról lesz háború. Ukrajnán kívül mindenki NATO tag és közös NATo légvédelem van. Meglepődnék ha ezek után az olaszoknál nem kérdeznék meg, hogy mi a francért emelték - mondjuk - a románok a komplett Flacon flottát. :-)
    Kíváncsi vagyok mennyire komoly a reptér élő erős és technikai védelme. Mert ha pl a szlovákok beugranak egy buszba aknavetőkkel és vagy valamilyen irányított fegyverekkel és legurulnak Kecskemétre akkor így jártunk. Csak az élet nem Tom CLancy regény.
    Nem mellesleg mondjuk van 10 repterünk, szóval 20 ember 10 mobillal bármikor lejelenti hol mennyi Grif van.

Pápát tudtommal berepülték a pilóták - egy része - a szlovén légtér védelem okán. Ott járó hajtóműves földi utántöltést is gyakoroltak.

Van egyáltalán elég kiszolgálónk ahhoz, hogy mondjuk csak három reptérre szétküldött Griffeket feltankoljunk és előkészítsük? (Fegyvert mondjuk vittek.) Pápán üzemanyag még lenne, embert vihet a minyó, de hova máshova?