-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
overseer-7 #80493 "Te ellenben összehordasz féligazságokat, a felhozott érveket félresöpröd, majd rágod tovább a lábtörlőt és mindezek felett az alázatosság legapróbb szikráját se vagy hajlandó kimutatni. Ez így ebben formában destruktív fórumozás és trollkodás."
csak az irásban vagyok ilyen.. ebben a topikban megpróbálom hozni a szakmai analítikus fogalmazás módomat.. ami egy kicsit ridegnek tűnik.. .. viszont elvárják tőlem a való életben.. ehhez szoktam hozzá.
de nincs szándékomban trollkodni.. és elnézést kérek ha valakit megbántottam.
"scramjet emlegetését, holott jelentős előrelépés lenne. "
a scramjet területén sem értem, hogy miért tökölnek ennyit..
értem én hogy be kell tartani a fejlesztés fázisait.. de már túljuthatnának a nehézségeken..
nekem az a véleményem, hogy előbb alaposan körül kell járni egy koncepciót.. majd utána dönteni arról, hogy milyen módszerrel, szemlélettel fogok neki a megtervezésnek.
én a scramjetet úgy ahogy van.. megépíteném és szarnék bele abba, hogy mi lehetséges elméletileg.. nem szarakodnék a tűréshatárokkal sem.. építenék egy gyakorlati hajtóművet.. rakétával felgyorsítanám.. beindítanám.. aztán felrobbanna.. majd a műszerek mért adatait áttanulmányoznám és ahol megbukott a teszt.. ott megerősíteném..
Az ilyen optimalizáció sokkal hatékonyabb egyébként mint azt sokan elsőre gondolják.
Ha nagyon érdekel valakit.. bővebben el tudom mondani.. de nagyon egyszerű elméleti oka van.
Tudom, hogy a kerámia nem rugalmas.. de én ezért olyan kompozit felületet használnék mint az űrsiklóknál van..
korlátoznám a kerámia felületek dimenzióit.. nem lehet nagyobb a tűréshatárnál sem..
talán.. WC wolfram-carbide anyaggal kompozit felülettel oldanám meg a problémát..
A wolfram elég rugalmas fém, nagy hőrezisztenciával.. viszont nagy a fajlagos sűrűsége, sajnos és drága.
A kerámia lapocskák között viszont jó választásnak tűnik..hogy kiellensúlyozza a kerámia felület tulajdonságait.
de ezek mind elméleti megoldások.. kár, hogy nem ezen a területen dolgozok.. izgalmas lenne nagyon.