-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!
[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
-
honnan tudnám hogy nincsen?..
A haditechnikában nincs olyan hogy biztosan nincs.
Összeesküvés elméletekkel máshol kilincselj.
Volt már több tanulmányi project a hajtóműre.. a nasa is foglalkozott vele.. az oroszok is.. kína.. stb gyakorlatilag mindenki.
Tanulmány project, de nem működő, repülő platform. Hajrá, ha foglalkozott vele a NASA, oroszok, kínaiak, mindenki, akkor hol is vannak a legalább kísérleti tesztjárművek? Még az X-51 waverider is SCRAMJET-et használt. Nyilván, ha lett volna az USAF-nak (vagy a NASA-nak) működőképes, életképes PDA hajtóműve, akkor azzal repült volna. De nem azzal repült...
Már nincs szerintem akadálya hogy a gyakorlatban is sorozatgyártásba kerüljön egy ilyen motor..
Nyilván nincs, ezért nem repült belőle még tesztjármű sem, de csak mert, csakmertazért, nyilván, mert Te úgy gondolod...
ez egy nagyon komoly téma, sokat informálódtam ebben a PDE témában.
Képzeld én is, pontosan ezért tartom eleve ostobaságnak, amit leírtál a #80460 -ban és a #80465 -ben. Ez egy elméleti technológia, amely még leginkább csak tesztlaborokban mocorog, és ott sem túl sikeres.
Nem véletlenül hoztam fel.. nem basztatásból említettem meg.. hanem mert engem tényleg érdekel.. és talán lehet, hogy titokban már léteznek ezek a repülőgépek.
Ezzel csak pár apró probléma van:
1.: Milliárdokat költ akkor az USAF / US NAVY / USMC (F-35) illetve az Orosz Légierő (PAK-FA) és a Kínai légierő (J-20, J-31) olyan repülőgépekre, amelyek hétköznapi gázturbinás hajtóműveket használnak. Ha létezik már működőképes PDA hajtóműves gép, akkor ez kidobott pénz, hiszen már túlhaladott lenne.
2.: Ha létezik ennek ellenére, olyan hétpecsétes titok, hogy senki sem tud róla semmit. Mi sem.
egy ilyen PDE motor.. nagy horderejű változást hozna az aviatikában.. ezért jelentős téma
Gyakorlati szinten bármi újdonságot hozzá tudsz tenni a témához? Mert nem látom.
A katonai repülésben van pár dolog, ami nagy horderejű változást hozhat, mint a lézerfegyverek vagy a kinetikai elektro-magnetikus ágyúk, ám a PDE gyakorlati szinten nem került elő sehol. Még az oroszok is hagyományos torlósugárhajtóművet használnak az új robotrepülőgépeiknél...