10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!

[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    Lehet, hogy félreértem, de a PDF 5. oldalán több leképezési pontról ír a SAR kapcsán.

Az RCR a 3. oldalon van. Ahhoz nincs ábra, ahhoz tette fel a videót. 5:20-5:40 között van szó az RCR-ről.

Bevallom nem találok információt arról, hogy mekkora a szögfelbontása az E-2D AN/APY-9-esnek, nyilván nincs 0.03°, de nem is az a célja, hogy 300km-ről megkülönböztessen 200m-re egymástól lévő két célpontot. A célja az, hogy a cél közelébe vezesse MCG-vel az ESSM Block 2-őt vagy az AMRAAM-ot...

Pontosan, de ha egy repfedélzeti mecha radar tud imp. kompresszióval közeli nem zavaró célt megkülönböztetni, akkor jön a kérdés, hogy az aktív radaros PESA/AESA tud-e.

A kérdés utána jön, hogy vajon az ESSM vagy az AMRAAM képes-e lesz megkülönböztetni a célt és a csalit...

Mechanikus ARH-val Hpasp szerint nem.

Nyilván nem elsődleges radarnak való, hanem célkereső radarnak. Igen, magasság terén széles szeleteket "pásztáz", de ez vele jár...

Annak is szar. Még egy nem steath gépet is csak igen nehezen találna meg. A gép orrában levő anetnna egy nagyságrenddel nagyobb és az elemekből számolt nyaláb kb. tízszer nagyobb területet fed le. A teljesítménysűrűsége kb. a béka segge alatt van...

Az F-117A más világba született, az APA anyagai szerint az F-35 (és a T-50, J-20, stb.) viszont már erősen az X sáv környékére vannak optimalizálva, főleg szemből.

Az F-117 is oda volt tudtommal...

Fogod az L Band radart, és pásztázol vele. Ha kapsz egy olyan visszaverődő jelet, amely kellően erős, odavilágítasz az X Band radarral.

A probléma az, hogy ez az egy soros L band antenna még az 5-10GHz-es antenna teljesítménytől nekem úgy tűnik, hogy fényévekre van...

Nekem kezd az az érzésem lenni, hogy itt kapitális félreértés van. Az L sávú antenna lehet, hogy valamiféle komm. antenna. Az F-35-ön is L sávú antennák vannal és fázisvezéreltek. Data link antenna, hogy miniális irányítottság legyen? Mert a ugye a Link 16 omnidirekcionális...

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2017.01.29. 18:25:38