10725198101090741028.jpg

-Nem alkalmazunk jelzős szerkezetet. Még arra se, akivel nagyon nem értesz egyet.
-Nem gyűlölködünk!
-HADITECHNIKAI TOPIC, aki nem tudja értelmezni, az megy máshova!


[Légi Harcászati / Légvédelmi FAQ]
  • molnibalage83
    #80367
    Vigyázz, itt földi, álló célpontokat mérsz le, és ismered a gép helyzetét az egymást követő leképezési pontoknál, így tudja a felbontást növelni. Egy rakéta esetében kétlem, hogy ez járható út:

    Nem. Az a SAR/doppler beam sharpening. Külön van kezelve a linkelt pdf-ben is. Szóbal a 4,5x3,6 fokos nyalábnál sokkal, de sokkal pontosabban dolgozik RCR.

    Hmm... Úgy véled, hogy az AW&C radarok felbontása nem lenne elégséges ehhez? Érdekes kérdés....

    Most meg magadnak mondasz ellent. Fent azt mondod, hogy az RCR nem elég pontos, aztán meg közlöd, hogy több száz km-ről az AWACS megkülönböztet két célt egymástól 100-200 méterre...? Legyen a távolság 300 km és vontatott csali távolsága 200 méter. 0,03 (!) fokos felbontás. Izé...

    Nem LERX, belépőél, ahogy Rudi és HPASP is linkelte. Széles, de vékony (vagy másképpen mondva hosszú, de kevés sorból felépülő) radar lehet belőle, és itt elsődlegesen célfelderítő radarként kell gondolni rá.

    A nyaláb azimutban keskeny, elevationban meg rohadt széles lesz, tehát a nyaláb teljesítménysűrsűsége pocsék lesz és az antena abszolút felülete is kicsi. Ebből hogyan lesz effektív radar...?

    Mivel a lopakodásnál nem erre a hullámhossz-tartományra koncentrálnak, így fel lehet vele deríteni az ellenséget.

    Túl sokszor hallom ezt a közhelyet. Az F-117 is méteres raar ellen a hasnoló méretű F-4-hez képest kb. tized akkora (280 vs ~30) km-es felderítési távolt hozott össze. És ez az L sáv alatt van és nem elfajzott radar volt és nem is kicsi....

    Ha van még X Band radarod, akkor az adott célterületre ráfókuszálhatsz, és ha onnan az X Band semmit (vagy nagyon gyenge) válaszjelet kap, míg az L Band sokat, akkor gyanakodhatsz, hogy fogtál egy lopakodót.

    Hogyan fókuszálsz oda egy olyan radarral, aminek egyik mérete 5 cm...? A nyaláb hogyan lesz keskeny....?????

    Nem tudja kiváltani az X Band radart, de célfelderítésre megfelel, és ezzel kihúzhatod a lopakodás méregfogát.

    A fenti paraméterek alapján kérem megmagyarázni, hogy hogyan.